Na vsebino

Poletni večer Šole zdravja v Semiču

Sinoči je bila v Semiču v Kulturnem centru množična prireditev belokranjskih skupin Šole zdravja. Zbrale so se skupine iz Črnomlja, Dragatuša, Kanižarice, Gradaca,Metlike, Suhorja in Semiča. Namen druženja je bil popularizirati Šolo zdravja, ki postaja množično telesnokulturno gibanje v Sloveniji.

Prireditev je začela gospa Vladica Šuštar iz Dragatuša, ki je zaigrala zelo doživeto na svojo harmoniko.

V uvodu je vse zbrane pozdravila gospa Tanja Prešeren Banovec. Potem je spregovorila Lidija Malešič, vodja skupin Bele krajine in nesporna pobudnica Šole zdravja v Beli krajini. Govorila je v glavnem o koristnosti telesne vadbe in pomembnosti druženja med člani skupin. Po krajšem nagovoru je povabila skupine, ki so se potem predstavile in zapele vsaka svojo himno. Vmes je s svojo temperamentno glasbo navduševala gospa Vladica. Semiška skupina je imela v svoji sredi tudi harmonikašico. Zapeli smo vsi skupaj in marsikatero oko se je malo orosilo. Tu bi se prireditev lahko končala, a se ni. Lidija je vse prisotne povabila na plato pred Kulturnim centrom na skupno vadbo, kjer so telovadke in telovadci prikazali del 1000 gibov, ki jih vsako jutro ob 7.30. uri izvajajo na svojih vadiščih, razen nedelje in praznikov.

Po končani telovadbi so semiške domačinke vse prisotne pogostile z raznovrstnim pecivom in pijačami. Večer je minil v prijetnem klepetu, ki je trajal pozno v noč. Kaj naj rečem na koncu? Bilo je lepo in razšli smo se prisrčno, polni lepih vtisov.

Vir: Šola zdravja

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj