Na vsebino

Srečanje skupin Šole zdravja na Dolenjskem

Mirna na Dolenjskem je bila danes oranžna. Prizadevne prostovoljke Šole zdravja iz Mirne so organizirale srečanje skupin Dolenjske in Bele krajine. Skupino šole zdravja iz Mirne vodi gospa Ana Popit. Številni podporniki in simpatizerji so prispevali bogate priboljške od peciva do raznega sadja, sokov in ustekleničene vode, ki so pričakali udeležence, ko so prihajali na prireditveni prostor. Prireditev je bila ob ribniku pod Mirenskim gradom, telovadba pa ob potočku v prijetnem gozdičku. Vodila jo je gospa Dunja Gartner. Organizatorji so pripravili tudi bogat kulturni program. Nastopil je pevski zbor, šolarji osnovne šole, mladi glasbeniki in mladi folkloristi.

Iz Bele krajine je peljal na Mirno avtobus in pobiral skupine ob poti. Tako je šla na pot metliška skupina, gradaška, črnomaljska, kanižariška in semiška. Organizator izleta belokranjskih skupin je bila prizadevna Lidija Malešič iz Črnomlja.

Po končani prireditvi smo se sprehodili na Mirenski grad, ki ga je več desetletij obnavljal dr. Marko Marin. Ogled gradu in slikovito opisovanje dogodkov v zvezi z gradom pa je vodil sam župan občine Mirna, gospod Dušan Skerbiš. Popoldne smo še šli na kosilo v različne tamkajšne gostilne in se proti večeru veseli vrnili domov.

Kako malo je treba, da so ljudje veseli in zadovoljni. Za konec še pozdrav Šole zdravja: Lep dan.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj