Na vsebino

Ali veš, da imam sposobnosti vedeževanja?

Ali veš, da imam sposobnosti vedeževanja? Itak! Povej mi koliko si stara in povem ti…samo sekundo da zberem misli in uskladim numerične energije…kako si oblečena, kje oblačila kupuješ, kakšen make up imaš, kaj gledaš na you tube in predvsem ali si aktivna na FB, IG ali obojem.

Samo tako kot ti znam šlogat jaz, ti zna vsaka kokoš, ki sedi na svojem zidu in stiska like po socialnih omrežjih.

Danes se ljudje več ne delijo na črne in bele

Danes se ljudje ne delijo več po barvi kože. Niti ne po nacionalnosti. Danes se delimo na kokoši in ovce, ki se pasejo na svojih socialnih travnikih. Na katerem se pa ti mastiš z marjeticami? Si zrela za Twitter? Poslovna in ambiciozna za LinkedIn? Pišeš skritemu ljubimcu po Snapu? Se skrivaš pred starši na IG? Ali si pač samo normalen človek, ki ima svoj FB profil. Ker če ga nimaš, si skoraj na meji nenormalnega.

Vsaka ovca ima svoje veselje

Pa se sprehodimo skozi naše pašnike. Twitter – osebno ga ne uporabljam. Ko je bil aktualen, sem bila premlada in premalo študirana, da bi bila aktivna. Imam pa odprt račun. Mislim da. Se samo meni zdi, da ta ptička čivka samo o političnih, gospodarskih in vseh ostalih preresnih temah za vsakdanje življenje? Mogoče v Sloveniji, v tujini ima vsekakor večjo veljavo in težo. LinkedIn je še ena resna platforma. Tokrat za tiste busy. Imam odprt profil, ki ga na žalost nimam časa uporabljati. Že zdavnaj bi morala posodobiti podatke, ker glede na porast uporabnikov, mogoče kdaj tam najdem kakšno poslovno priložnost. Potem je tukaj Snapchat. Kraljice Kardashian znajo, kako se stvari streže. Jaz pač ne. Edina uporabna stvar pri njemu so izbrisani pogovori. Tako da vse simpatije in ljubimci, srečamo se na Snapu.

Si za Facebook ali Instagram?

Odvisno koliko si stara. Če si najstnica, sigurno visiš na Instagramu. Zakaj? Ker tam še ni tvojih staršev (oni so na Facebooku). In kot goba vpijaš vse to fake IG življenje insta lepotic. Debele obrvi kot Triglav brez enega vrha, polne ustnice, poze take, da si zlomim trtico, če se začnem spravljat v njih…in na koncu: tisoč in en všeček slike, med temi 85% takih, ki nimaš pojma kdo so. Ampak ti nabijajo magično cifro. In ti jo nabijaš njim nazaj. Sploh zadnje dni, ko so ti ponujali kupone s popusti za šoping. Jaz priznam, moj IG profil je kr nekej! Ni sploh to, čemur IG služi. Vemo, da je to orodje za življenjsko galerijo lepih slik, kjer se izkažejo vsi fotografi, ljubitelji potovanj, hrane, modne gurujke in …šmrklje. Take šmrklje, ki bi morale v nedeljo dopoldan gledat Živ Žav, ne pa delat selfije z modernejšim telefonom, kot ga imajo njihovi starši.

Mama je na fejsu

Njihovi starši za svoje FB profile ne potrebujejo modernih selfijev. Ker vsi starejši od 25 let vemo, da s selfijih lahko nase navlečeš več škode kot koristi. Sploh, če si v gatah. Ali pred umazanim ogledalom v kopalnici. Moja zgodovina FB sega v leto 2008. Moram reči, da sem bila v tistih časih precej osamljena na FB. Skoraj da nisem imela kaj brati, kaj všečkati, gledati in komentirati. Je pa FB v teh mojih 10 letih doživel marsikateri prelomni trenutek. Od tega kakšen je bil takrat, se je danes prelevil v pomembnejšo iskalno lupo od Googla. Takrat so bile objave v smislu: Mojca je šla na fax. Maja kuha kosilo. Simona gre v fitnes. Andrej je šel na pumpo tankat avto. Jure je prišel iz wcja. Tem čudovitim prečiščenim zapisom je sledila revolucija slik z motivacijskimi zapisi, ki jih kakšna upokojenka danes še vedno z veseljem deli. Ko smo ugotovili, da je vsega preveč, se je začela sfera napadov raznih oglaševalskih akcij in podjetij, ki so kot prva odkrila brezplačno orodje za oglaševanje. Slikam so sledili videii, ki smo jih po novem delili namesto poduhovljenih slik. In kaj je danes? Danes je FB orodje namesto Googla. Če te ni na FB, ne obstajaš. Danes je Facebook največja trgovina na svetu. Je trg z največ ponudbe in povpraševanja. Instagram pa je največji kozmetični salon z modnimi nasveti.

Če samo malo spremljaš ljudi okoli sebe, izveš o njih skoraj vse. Kaj jim je všeč, česa ne marajo, kakšno je njihovo politično prepričanje, kje kupujejo čevlje, jedilnico in otroško posteljico. Ne zapravljaj denar za vedeževalke, ob kavi preleti FB. Ali IG. In vse ti bo jasno.

Sama imam na lagerju trenutno 4 IG profile, 6 FB profilov in 3,5 spletne strani. Zato verjemi, da vidim marsikaj. Preberem marsikaj. In naslednjič, ko te bo zanimala kakšna sočna iz življenja nove tvojega bivšega, pokliči na kavo.

Vir: Busy Blonde Blog

Polno zasedena blondinka, čistokrvna Belokranjka. S familijo, službo in podočnjaki na hrbtu. Prikrita hedonistka, ki klišejsko ljubi hrano, vino, modo in potovanja. Čisto zares in nezlagano pa obožuje svojo Belo krajino. Vsak petek si preberite njeno s sarkazmom in humorjem začinjeno razmišljanje o življenju povprečne družine v Beli krajini.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj