Na vsebino

Brez nutela kozarcev bi naš dopust izgledal drugače

Prejšnji teden sem pisal blog v kopalkah, danes pa ga pišem v gatah. Dopusta je konec in vrnili smo se v realnost. Saj ne, da nam naša realnost ni všeč, vendar pa zelo radi prelistamo fotografije iz dopusta in se spominjamo kako lepo smo se imeli.

Zame je najboljši dopust tisti, ki denarnice ne izprazne preveč. Glede na to, da smo v postopku selitve in da gre ves denar v stanovanje, pa so naše denarnice že kar dobro izpraznjene. Hvala bogu pa smo imeli tudi nekaj pozabljenega denarja, ki nam je letos prišel zelo zelo prav.

Pozabjen denar jaz rečem tistemu denarju, ki se nabere v šparavčku. Šparavčka sicer nimamo, ampak kovančke mečemo kar v nutela kozarce. Glede na to, da v preteklem letu nismo praktično nič dopustovali, se je do letos nabralo kar 5 nutela kozarcev kovancev.

Z partnerko imava navado, da kovance mečeva v kozarce. Kovanci se lepo počasi nabirajo in ko napolnimo en kozarec, ga zamenjamo s praznim. To je denar, ki ni viden na bančnem računu in tudi ne v denarnici in zato se zgodi, da s časom nanj pozabimo.

Letos nas je naš pozabljeni denar na nek način rešil, saj si drugače ne bi mogli privoščiti takšnega dopusta, kot smo si ga. Žal ga ni bilo dovolj, da bi z njim plačali celoten dopust, vendar pa ga je bilo ravno prav, da smo z njim plačali vse nočitve v kampih.

Vsi nutela kozarci so sedaj prazni in smo jih že začeli polniti. Nas je pa malo strah, da se zaradi selitve ne bodo polnili tako hitro kot bi se sicer. Morda pa bomo naslednji dopust preživeli na Kolpi za kar ni potrebnih toliko kovančkov, kot za dopust na Hrvaškem v vrhuncu sezone.

Vsakemu priporočam, da ima vedno nekaj pozabljenega denarja. Ko ga boste rabili, se boste že spomnili nanj. Pazite le, da pozabljen denar ne bo postal izgubljen denar. Z izgubljenim denarjem si bomo namreč težko pomagali.

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj