Na vsebino

Električni pogon je končno postal všečen?

Večkrat sem že poudaril, da mi novodobno oblikovanje v avtomobilski industriji ni všeč. Avtomobili so oblikovani preveč agresivno, imajo preveč ostrih linij in tudi notranjost teh avtomobilov ne izraža udobja in lagodja.

Ker so električna vozila stvaritev novejše dobe, to posledično pomeni, da mi tudi električni avtomobil vizualno niso všeč. Dolgo že čakam trenutek, ko bo na ceste zapeljal lep avto na električni pogon. Mislil sem že, da se to nikoli ne bo zgodilo, saj mi je vsak nasledji avto, ki zapelje na ceste, samo še bolj nevšečen od predhodnika.

Ampak končno se je zgodilo. Ko sem bil že čisto obupan in razočaran, je bil svetu končno predstavljen električni avtomobil za katerega lahko rečem, da mi je všeč. Presenečen pa sem tudi, da je ta električni avtomobil, predstavila Honda. Presenečen sem zato, ker mi Hondino oblikovanje v tem trenutku ni všeč in zato ker avtomobil o katerem govorim ni niti malo hondovski. Če na njem ne bi bilo emblema, ne bi nikoli uganil, da je to Honda.

Honda o kateri govorim se sicer še ne pelje po cestah in pri Hondi tudi še niso razkrili končnega modela. Pokazali so nam le prototip, ki pa naj bi imel 95 % podobnosti z avtomobilom, ki se bo proizvajal serijsko in že letos zapeljal na ceste.

Ta avto je čisto nasprotje trenutnim trendom v avtoindustriji in zelo sem vesel, da je Honda izstopila iz množice. Držali so se načela manj je več in uspelo jim je oblikovati, po mojem mnenju prvi lep ter brezčasen električni avtomobil. Hondini oblikovalci sicer pravijo, da ta model ne napoveduje novih smernic oblikovanja pri Hondi, napoveduje pa, da bodo Honde odslej oblikovane precej bolj preprosto. Hvala bogu :)

Upam, da bodo tudi druge avtomobilske blagovne znamke sledile Hondi in začele oblikovati bolj preproste in zapeljive avtomobile. Če se spomnite, sem v enem izmed mojih objav pisal o Suzuki Jimny-u, ki me je tako kot honda, pozitivno presenetil s svojo obliko. Japonskih avtomobili so bili vedno znani po svoji zanesljivosti in kvaliteti, vendar le v redkih primerih po dobrem oblikovanju. Najlepši so bili vedno evropski avtomobili, ampak očitno je začelo prihajati do sprememb na tem področju.

Upam, da malo električno Hondo čim prej vidim na cesti in jo morda tudi sam zapeljem. Če je možno sedeže podreti v posteljo, pa se lahko celo zgodi, da ta mala Honda postane moj najljubši avto in Twingota prve generacije potisne iz prestola. Bomo videli.

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj