Na vsebino

Joj joj

Joj joj, reče naša mala, ko na tleh opazi smet ali pasji drek. Hkrati pa še na zelo prikupen način zmaja z glavo. S tem ji rata preusmeriti pozornost iz zelo neprijetnega ali celo gnusnega prizora in vzbuditi pozitivne misli.

Ko gledam, kako neprijetne in gnusne stvari počnejo naši politiki, si jo predstavljam, kako mala zmaja z glavo in reče joj joj. To mi pomaga, da se pomirim in preusmerim pozornost v nekaj bolj pozitivnega, lepšega, prijetnejšega.

Imate tudi vi kakšno stvar ali mehanizem, ki preusmeri vaše razočaranje in vso negativno energijo, ki jo v vas vzbudijo tisti, ki naj bi državo držali skupaj. Če nimate, predlagam da si predstavljate otroka v plenicah, ki stoji pred televizijo, gleda grde politike, zmaje z glavo in reče joj joj.

V situaciji kot jo imamo trenutno, je najbolj pomembno, da ostanemo mirni. Pravilno je, da se odvijajo razni shodi in nujno, da ti shodi ostanejo mirni ter udeleženci nasmejani. S tem bodo pokazali svoje nestrinjanje in tudi, da je njihov namen pozitiven in dober. Namen udeležence na shodih ni rušiti, temveč ohranjati. Tako naravo, kot tudi dobre odnose.

Trenutni vodje naše države, pa si želijo ravno nasprotno. Želijo si, da bi shodi postali nasilni, kar so tudi že večkrat pokazali. To pa predvsem zato, ker bi s tem dobili še več izgovorov in še bolj razdvojili ljudi. Vesel sem, da jim to ne uspeva in upam, da bo tako tudi ostalo.

Ampak včasih je zelo težko ostati miren in ne reagirati. Tudi jaz sem že nekajkrat na FB napisal kakšno stvar, ki sem jo nato kmalu izbrisal. Izbrisal sem jo predvsem zato, ker sem spoznal, da jo nekateri ne bodo sposobni razumeti kot dobronamerno, ampak jo bodo razumeli točno nasprotno kot je bila mišljena.

Zadnje čase se velikokrat spomnim na film z naslovom Življenje je lepo. Že dolgo je od kar sem gledal ta film in zdaj bo pravi čas, da ga ponovno pogledam.

Film se dogaja med drugo svetovno vojno. Očeta odpeljejo v koncentracijsko taborišče. Ne spomnim se točno kako, ampak v tem taborišču pristane tudi njegov sin, star približno 5 let. Oče ves čas otroka skriva in mu vse dogajanje ter grozote prikazuje kot igro in zabavo.

Ne glede kako nas neka situacija razburi in v nas sproži nestrinjanje, ni prav, da naše razburjanje, nestrinjanje in vso negativno energijo prenesemo na otroke. Morda bi tudi zdaj živeli v boljšem in manj nestrpnem svetu, če bi bilo to tako enostavno.

Vsi bi razumeli, da je dovoljeno imeti drugačno mišljenje, da je dovoljeno verjeti v drugega boga, da ni nič narobe, če imamo kožo drugačne barve itd.

Rekel sem, da nikoli več ne bom pisal o politiki. Mislim, da osrednja tema tokratnega bloga ni politika, ampak moje doživljanje trenutne situacije.

Želim vam lep dan državnosti in vse kar lahko še dodam je, joj joj.

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj