Na vsebino

Junij

Jebemti komarje. Pa se je začelo. Vsak večer preden zaspim, me napadejo. Kot na slamico srkajo mojo življenjsko tekočino čeprav nisem prostovoljni krvodajalec in me potem ne čaka kranjska klobasa.
Nikakor se ne spomnim, ko sem v trgovini, da bi kupil še tisto reč, ki se jo vtakne v elektriko in potem s plinom izvršimo holokavst nad to drobno živalico. Pa bi mi morala biti ljuba, saj ob zamenjavi zlogov v mojem imenu dobimo ravno ime za to "krvopijo".

Začelo se je in začel se je junij. Za nekoga čas, ki ga le še nekaj delovnih tednov loči od težko pričakovanega dopusta nekje ne morju, za mladino pa mesec izpitov. Od srednješolske mature do fakultetnih izpitnih rokov. Pa se reče, da so to študijske počitnice. Hjoj, kdo si je to izmislil ...
Kolpa se že greje in za najpogumnejše že dovolj segreta, mi pa nekje za knjigami.

Mesec junij je tudi mesec, ki v Beli krajini naznani številne večje dogodke na prostem. Predvsem imam tu v mislih festivale, ki napolnijo stara mestna jedra v belokranjskih mestih. Glasbeni festivali rastejo in nekateri, ki so za nekaj časa zamrli se ponovno prebujajo kar me veseli.
Še vedno pa v Beli krajini pogrešam en večji festival, ki bi privabil več tisoč ljudi.

Mislim, da bi Bela krajina lahko bila odlična lokacija poletnih festivalov različnih glasbenih zvrsti kot je npr. Tolmin. Tam se festivali vrstijo en za drugim skozi celotno poletje začenjši zdaj enkrat v kratkem.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj