Na vsebino

Kaj je ljubezen (Baby don't hurt me, don't hurt me no more)

Da vas mediji, reklame in slike za ozadja motivacijskih citatov na družabnih omrežjih več ne bodo mogli zbegati z lažnimi podobami, je tu nekaj definicij ljubezni po lastnih empiričnih raziskavah.

Ljubezen je, da petkilskega človeka več ur nosiš po sobi in ga hkrati neumorno trepljaš po riti, saj je to edini način, da ga neha boleti trebušček.

Ljubezen je, da ti nekdo prinese na mizo obrok, ti pa ga poješ in si zanj hvaležen, čeprav ješ tretjič ta teden isto stvar.

Ljubezen in skrb (in ne brezvezno tečnarjenje) je opozarjanje na prehitro vožnjo, na varnostni pas, na telefoniranje med vožnjo in nikoli prazen tank goriva.

Ljubezen je v frustraciji, ko nekomu kupuješ darilo in pri tem doživljaš napade panike, ker zanj na svetu sploh ni dovolj dobrega darila.

Ljubezen je, ko si vsako jutro tisti edini prisebni, da poskrbiš tako zase kot za otroke, da ste približno po standardih oblečeni, nahranjeni in umiti ter pripravljeni za v šolo in vrtec. Čeprav bi v mračnem in mrzlem jutru najraje skupaj z otroci zmedeno sedel na kavču in strmel v prazno.

Ljubezen je, da privlečeš iz trgovine polno sadja in zelenjave, da se bi lahko tvoji domači zdravo prehranjevali.

Ljubezen je, da vsak dan poslušaš otroka pripovedovati o zadnji trendovski igrači, ki si je želi. Ljubezen je tudi, da presodiš, ali mu jo je res pametno kupiti.

Ljubezen je zbujati se z bolečim križem, ker tvoj del postelje zaseda še en otrok in moraš spati zvit v obliki vprašaja. Pa tudi, da ga prestaviš v njegovo posteljo, zato da se boš naslednji dan lahko zložil skupaj in spet sposoben razdajati.

Ljubezen je, da kadar res želiš dobiti nekaj za rojstni dan, to naravnost poveš in vzvišeno upaš, da ti bo druga oseba brala misli. Ljubezen je tudi to, da si eventuelno vseeno tisto stvar moraš kupiti sam in si jo pač privoščiš.

Ljubezen je igra ravnovesja med razdajanjem sebe za ugodje drugim in jemanje pravice do lastnega ugodja tudi na račun udobja ostalih. Imejte to v mislih, ko se nekomu zavežete. Vsi tisti trenutki, ki so dovolj fotogenični za Instagram, so bonus.

Vir: https://www.facebook.com/nezaslisana/

Nezaslišana je ženska na sebi lasten, nefiltriran način, a z neskončno ljubeznijo in veliko humorja, ki je za to vse nujen. Obožuje besede v našem in v tujih jezikih, če pa ji kakšna manjka, si jo kar sama izmisli. Poganjajo jo dobre knjige, smeh, močna kava, želja po ustvarjanju in po dogodivščinah z možem in dvema otrokoma – v pričakovanju tretjega. Želi povedati tako kot je v resnici – razen, če se da narediti bolj smešno.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj