Na vsebino

Kavč - najbolj zahrbten kos pohištva

Slišal sem že za več primerov selitev, prenov stanovanj in gradenj hiš, pri katerih so se vsi projekti ustavili, ko so nabavili kavč. Mnogi znajo povedati kako so bili pridni in vsak dan kaj naredili, ko pa so bili tako daleč, da so kupili in namestili kavč, se je vse ustavilo.

Še danes nimajo nameščenih vseh lustrov in iz stropa jim visijo fasunge, ponekod manjkajo zaključne letve in v garaži bi bilo potrebno zafugirati ploščice. Nič življenjsko pomembnega, vendar še vedno so to tvari, ki jih je potrebno narediti in so v planu.

Ko pridemo domov po osmih urah dela in dveh urah vožnje v službo in nazaj, smo ponavadi že kar utrujeni. Če nas v tistem trenutku ujame naš kavč in nas začne klicati k sebi, smo gotovi.

Kavč nam začne govoriti naj pogledamo kako je udoben. Vsedi se malo. Vleži se. Vzemi svoj pametni telefon, ki te dela neumnega in malo pobrskaj po spletu ter socialnih omrežjih. Sprosti se idiot, ki se ne zavedaš da že 3 ure ležiš na kavču in boš itak kmalu moral spat.

Da, takšni so kavči. Če nismo dovolj močni, da se našemu kavču upremo, je bolje da ga sploh nimamo. V nasprotnem primeru bodo vsi plani in projekti obstali tam, kjer so bili preden smo ga kupili.

Mi smo pred kratkim nabavili kavč, ki pa ga še nismo do konca sestavili. Verjetno vam je čudno, kaj imamo pri kavču sploh za sestavljati. Ponavadi je kavč v enem kosu oziroma največ v treh. No naš kavč ni takšen kavč in prišel je v škatlah. Pravzaprav v štiriindvajsetih škatlah.

Največja prednost tega, da kavč pride v škatlah je, da nas ne rabi biti strah, ali bo kavč šel čez vrata, po stopnicah ter ozkem hodniku, do mesta kjer bo stal. Pri običajnem kavču bolje da o dvigalu sploh ne razmišljate, ker ni šans da najmanjši dvosed spravite not. Ampak naš kavč je šel v dvigalo. Sicer sta bili potrebni dve furi, vendar je šel. In tudi če ne bi imel pomoči, bi kavč v stanovanje lahko znosil sam.

Verjetno vam ne rabim posebej razlagati kje smo kupili kavč. V naši najbolj priljubljeni trgovini IKEA. Zdaj morda že sumite, da sem sponzoriran iz strani IKEE. Ko bi vsaj bil. Če bi nam dali vsaj nekaj procentov popusta na nakupe, ki smo jih opravili pri njih bi veliko privarčevali.

Najprej sem misli, da bom kavč moral narediti sam, saj na trgu ni kavča, ki bi nam ustrezal. To ne bi bilo prvič, saj sem en kavč že naredil. Ko pa smo v IKEI videli kavč DELAKTIG smo si oddahnili, saj je ta kavč zelo dober približek tistemu kar smo iskali. Če bi kavč dejansko šel delati sam, bi mi to vzelo ogromno časa in selitev bi se še bolj odmaknila.

Iskali smo kavč, ki je visoko dvignjen od tal, ki ga lahko kombiniramo po svoje in ki ga lahko operemo v pralnem stroju. Seveda nam je moral biti kavč tudi vizualno všeč. Najboljša stvar pri našem kavču pa je, da lahko dokupimo prevleke različnih barv. To praktično pomeni, da imamo lahko vsak mesec drugačen kavč.

Kavč smo popolnoma prilagodili svojim potrebam in malenkost ga bomo še dodelali. Ko bo kavč popolnoma zaključen vam bom pokazal našo postavitev, pred tem pa bomo morali še enkrat na izlet v IKEO.

Naš kavč sicer ni končan, je pa sestavljen v tolikšni meri, da se vanj udobno zlekneš, odpočiješ in celo zaspiš. Upam, da bomo dovolj močni, da se bomo lahko uprli njegovemu udobnemu objemu in v najkrajšem možnem času zaključili vsa dela v našem stanovanju.

Če pa kdo slučajno pozna koga pri IKEI, bi mi pa zdaj morda že res lahko zrihtal kak popust ...

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj