Na vsebino

Kje si bil pa ti, ko se je leta 2020 prodajala moja svoboda?

Ravnokar sem prebral veselo novico, da je zopet dovoljeno gibanje med občinami. Kar zrasla so mi krila, ko sem to prebral. Prepoved, ki je nikoli ne bi smelo biti, so končno umaknili. Na ves glas sem zavpil: »SVOBODA!«

Takoj za tem sem se začel zavedati, da to še vedno pomeni, da lahko iz Ljubljane potujemo le približno 100 km. Ko dosežemo državno mejo pa naše svobode zopet zmanjka. Res je, da začne človek ceniti določene stvari šele takrat, ko jih nima več.

Svobode še nismo v celoti dobili nazaj, vendar upajmo, da jo bomo kmalu. Sicer ne prav pogosto prestopam mej naše države, ampak to je po lastni izbiri. Če pa ti nekdo prepove izhod ali vstop v državo pa ima to popolnoma drugačen vpliv na človeka. Kljub temu, da med državami ne putujem pogosto, imam rad občutek, da grem lahko.

Upam, da smo se ljudje v tem obdobju začeli zavedati kako pomembna nam je svoboda in jo tudi začeli bolj ceniti. Upam, da se bomo z vsemi močmi in združeni uprli vsakomur, ki nam jo bo probal vzeti ali jo zgolj omejiti. Pa naj bo to svoboda gibanja ali svoboda govora.

V Sloveniji in po celem svetu se je razširil strah o popolnem nadzoru ljudi. Razlogi za strah so različni. Eden izmed razlogov je, da takšni nadzori v določenih delih Kitajske že obstajajo, drugi razlog je virusom Covid 19, ki ga vodje držav izkoriščajo v razno razne namene, tretji razlog je obvezno cepljenje proti tej bolezni in četrti omrežje 5G za katerega obstaja nešteto teorij.

Jaz se ne razumem v nobeno izmed naštetih stvari. Vem samo, da je popolni nadzor na Kitajskem realnost in vem da nam o Covid 19 ne povedo vsega. Ne vem pa ali nam ne povedo zato, ker tudi sami ne vejo, ali zato ker nočejo povedati. Vem pa, da si stvari obračajo v svojo korist. Kot se je že večkrat izkazalo številke umrlih s to boleznijo niso niti približno tako visoke kot mediji poročajo.

Cepljenje se mi v tem trenutku ne zdi smiselno in zato ne razumem zakaj bi moralo biti obvezno. Ne vem zakaj in ne vem kako, ampak nekje sem zasledil, da bo omrežje 5G omogočalo dodaten nadzor ljudi. Vse te neznanke so odlične priložnosti za vzbujanje strahu in dvomov pri ljudeh.

Vse kar vem o omrežju 5G je, da nikakor ne more biti dober za okolje in človeka. Da bi to vedel ne rabiš biti znanstvenik. Tudi nobeno izmed drugih omrežjih, ki jih uporabljamo ni dobro za človeka. Ob vsem tem hrupu glede omrežja 5G, se jaz samo sprašujem, ali ga res potrebujemo. Se bo kakovost naših življen z omrežjem 5G res tako izboljšala?

A imamo ljudje sploh pravico soodločanja glede takšnih stvari kot je postavljanje raznih anten in oddajnikov. A se nas sploh vpraša kaj se lahko namesti v naše okolje in če to sploh potrebujemo? A imamo kaj svobode na tem področju?

V Sloveniji so se začeli odvijati protesti. Razlogi za proteste so ravno svoboda posameznika in pa kraja davkoplačevalskega denarja. V preteklem tednu je cela Slovenija spoznala g. Galeta, ki je povedal nekaj težkih in bolečih resnic. Zdaj se sprašujete od kod pa vem, da je g. Gale govoril resnico? Vem zato, ker je g. Gale s svojim početjem ogrozil svojo svobovo. Nikoli še ni nihče svoje svobode ogrozil zaradi laži, zaradi resnice, so jo pa že mnogi.

G. Galeta občudujem in cenim. Ne bi mu bilo treba narediti tega kar je storil. Lahko bi pustil resnico nekje v kotu in sam normalno živel naprej. Ampak zakaj tega ni storil? Zakaj se je izpostavil zverinam? Nekateri bi rekli, da je s tem ogrozil svojo družino in drugi bi rekli, da je to naredil ravno zaradi svoje družine.

A si predstavljate kako se bi g. Gale počutil, če bi ga žez 20 let vprašal njegov otrok: »Oče, kje si bil pa ti, ko se je leta 2020 prodajala moja svoboda?« Čeprav nič kriv bi se od sramu pogreznil v zemljo.

In kaj bomo mi rekli svojim otrokom, ko nas bodo vprašali to isto vprašanje? Bomo rekli, da smo ležali doma na kavču, ali da smo se na protestih zavzemali za svobodo vseh nas?

Želim si, da bi bilo v Sloveniji več takšnih ljudi kot je g. Gale. Če bi bilo tako, korupcija ne bi imela niti najmanjše možnosti obstoja.

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj