Na vsebino

Kmalu ne bom imel kaj obleči

Bo človek sploh še kdaj lahko šel normalno v trgovino z oblačili, si izbral cunjo, ki se mu dopade, jo probal in kupil če mu ustreza?

Od kar sta začela virus in politika spreminjati naša življenja, si nisem kupil niti ene cunje. Pravzaprav sem kupil trenirkaste hlače preko spleta, ki pa sem jih takoj tudi vrnil. Na slikah izgleda vse super fajn, ko pa hlače navlečeš na svojo rit pa to ni to.

Če se mi je zakompliciralo pri spodnjem delu trenirke, kaj bi bilo šele pri kavbojkah. Da bom pa hodil po trgovinah z masko in ugibal katere hlače mi bodo ustrezale se mi pa res ne ljubi. Jemat oblačila domov, jih probavati in nato vračati nazaj, ker me bodo stiskale ali pa mi bile preveč ohlapne. Ne hvala, raje se zavijem v rjuho.

V takih časih si človek zaželi, da bi šel k krojaču, ki bi vzel mere njegovega telesa, ter sešil hlače po njegovem izboru. Ampak ne govorim zdaj o finih hlačah, ampak o navadnih kavbojkah. Obstajajo kje taki krojači?

Seveda da ne obstajajo, če pa k nam iz azije uvažamo hlače, ki so cenejše kot popravilo zadnjega žepa. Kdo pri zdravi pameti bo dal za navadne kavbojke, 80 €. In to brez da na njih piše guči, armani, hugo in ne vem kaj še vse. Povejte mi kdo? Res da bi takšne kavbojke zdržale trikrat dlje od tistih azijskih in res da bi bile sešite po meri, ampak koga to zanima.

V situacijah kot jih imamo zdaj se človek začne spraševati kaj od oblačil sploh potrebuje. Jaz imam v kleti nekaj škatel z oblačili, ki jih nikoli več ne bom oblekel. V teh škatlah boste našli raznorazne kose oblačil, ne boste pa našli niti ene bele majice in niti enih klasičnih modrih kavbojk.

Teh kosov oblačil ne boste našli zato, ker sem čist vse znucal do konca. Klasika se bo nosila vedno, ne glede na trenutno modo. Če bi vedno kupovali samo klasiko nam nikoli ne bi primanjkovalo oblačil.

Na internetu sem že precej časa nazaj zasledil nekaj primerov spletnih prodajaln, ki skrbijo, da ne ostaneš brez oblačil. Ne spomnim se točno kako zadeva deluje, ampak mislim, da po določenem času kar sami pošljejo nadomestni kos oblačila, ker bi po njihovi oceni moral biti stari že za odpis. Ne spomnim se niti kako gre s plačilom, ampak sigurno ni brezplačno.

Takrat se mi je to zdel zelo čuden ali celo neumen koncept, ampak zdaj se je moje mnenje spremenilo. Prav fino bi bilo, če bi po pošti dobil enake hlače kot tiste, ki so se mi pred mesecem dni zaradi iztrošenosti raztrgale na riti. Z veseljem bi jih tudi plačal. Pa tudi z belimi majicami sem že proti koncu.

Prav moram poiskati katere spletne strani so to ponujale. Močno upam, da v preteklosti niso bili vsi enakega mnejna kot jaz in da ta podjetja še obstajajo.

Upam, da imate vi še veliko uporabnih oblačil in da vas virus s politiki na čelo ne bo pustil nage.

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj