Na vsebino

Ko ti narava ne pusti v jamo

Odpravli smo se proti Krajinskemu parku Lahinja, bolj natačno Mali Lahinji, kjer se nahaja Kraška jama Zjot. Našo pozornost je pritegnila ker je ena izmed daljših jam v Beli krajini (62m). Vhod vanjo je na koncu istoimenske kraške kotanje, po kateri ob višjem vodostaju teče manjši potok, ki ponika v jamo na koncu neizrazite slepe doline. Zjot je del kraškega vodonosnika, ki prevaja vodo iz kraške kotanje v smeri 500 m oddaljenega izvira Stepanjca.

Video bo po vsej verjetnosti dobil še drugi del, ker nas je narava premagala in zaradi visokega vodostaja nismo prišli dlje kot 10m, prvi del pa je seveda TUKAJ.

Vir: JK Design

Ste sanjali, da bi osvojili vrhove gora, da bi preplezali nemogoče stene, z vso močno udarili v led in naredili naslednji korak po zaledenelih slapovih, surfali po poplavljenih cestah, imeli še bolj nore ideje in jih uresničili?

No, tri Belokranjski fanti so šli na Kozice, un led so bili so zamrznjeni potoki, surfat pa so se odpravili kar v Novo Lipo. Tudi v Beli krajini nas na vsakem koraku lahko čaka nova avantura, le če jo vidimo. In če sami niste dovolj pogumni, da jo vidite, potem vabljeni da spremljate njihov vlog.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj