Na vsebino

Konec dopusta 2020

Kot povprečni Slovenci, smo si tudi mi privoščili dva tedna dopusta. Če ste pretekla dva tedna pogrešali moj blog, je bil za to kriv ravno dopust. Lansko leto sem se tudi z dopusta dvakrat oglasil, letos pa žal ni bilo energije za to.

Tako kot lani smo tudi letošnji dopust preživeli v kampu in tako kot lani smo se tudi letos čudili, kaj za vraga nam je bilo, da smo toliko let dopust preživljali po apartmajih. Hvala bogu je prišel čas, da smo spoznali, kako lepo je dopust preživeti v kampu.

Morda je res dopust v apartmaju bolj enostaven in dopust v hotelu še toliko bolj. V kampu je vse drugače kot smo navajeni doma in ravno zato je toliko bolj posebno. Res pa je, da si človek v kampu morda odpočije manj kot v apartmaju ali hotelu.

Zdaj smo že proti koncu delovnega tedna jaz pa se še kar počutim utrujenega. Ne vem ali je za to krivo počitnikovanje v kampu, ali pa je za to kriva naša mala, ki iz meseca v mesec od nas zahteva več energije.

Še ena dobra stvar kampov je, da se konec sezone turisti z vso njihovo opremo umaknejo in za njimi ostane dokaj neokrnjena narava. Izjeme so mobilne hišice in prikolice, ki so že toliko let na istem mestu, da bi se ob vsakem poizkusu premikanja razpadle.

Ampak vseeno se mi zdi to bolje, kot ogromni hoteli in apartmajska naselja, ki izven sezone postanejo mesta duhov. Ogromno enih streh in praznih kvadratov, ki so v uporabi le 3 mesece v letu. Res si ne bi želel biti domačin v takšnih naseljih in vsak dan izven turistične sezone gledati te prazne objekte.

In kaj se zgodi, če lokacija postane turistično nezanimiva ali celo nevarna? Tistih nekaj zastarelih prikolic se bo že umaknilo iz kampov in ovce bodo lahko mirno pasle naprej. Kdo bo pa umaknil vse tiste apartmajske zgradbe in hotele? Kdo bo tista področja vrnil nazaj naravi?

Včasih se mi zdi, da je ponekod pozidavanje prestopilo že vse meje zdravega razuma. Vprašam se, zakaj oblasti to dovolijo in si hitro tudi odgovorim na to vprašanje. Vse je zaradi denarja. Nihče se ne vpraša, kaj takšne pozidave pomenijo dolgoročno. Vsak se samo vpraša, koliko bo z njimi zaslužil danes.

Zaradi koronavirusa naš dopust ni izgledal čisto nič drugače. Razlika je bila edino ta, da smo v trgovino hodili z maskami in da smo imeli v kampih bistveno večjo izbiro parcel. Imamo pa še v dobrem bone, za katere ne vemo, če nam jih bo uspelo izkoristiti.

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj