Na vsebino

Koronavirus, 5.teden

Za uvod naj vam postrežem s podatkom, ki vas bo šokiral in vam spremenil pogled na življenje. Raziskovalni novinarji v slovenski izdaji najslavnejše ženske revije na svetu so se podali na ulice (aja, niso se) in ugotovili, da je najbolj trendi frizura trenutno „sproščena figa“.

Sprašujem se, kako le je sproščena figa postala najbolj trendovska v času, ko imamo vsi razcepljene konice in narastke do ušes. Tako, če ste na tem mestu nehali brati objavo, sem vam postregla vsaj z nečim, o čemer boste tuhtali v dolgih zimskih večerih, ki se po novem očitno mislijo dogajati vsak teden.

Ne vem, če sem edina, a občutek imam, da naj bi po koncu karantene stopila nazaj med ljudi kot neka boljša, lepša, bolj izobražena in osredinjena (je to prava beseda, joga majstri?) oseba vsaj približno iste kilaže, s kakršno sem v karanteno vstopila.

Kot, da bi dobila novo priložnost za izpolnjevanje novoletnih zaobljub - s to razliko, da se bomo, ko se zopet srečamo, vsi ugotavljali, kdo od nas dá kaj nase tudi, ko nihče ne gleda. Pa ne govorim (samo) o skrbi za videz in kile. Meni se zdi, da moram zdaj napisati svoj prvi roman, odvaditi osemmesečnika od plenic (japajade), se naučiti turško do konca (ne, jezika se ne da naučiti "do konca", ampak zdaj ko imam malo več časa, bi mi pa morda lahko uspelo, a ne) in se naučiti pravilno piti vino. To zadnje sem si pravkar izmislila. Ampak konec koncev ideja niti ni tako slaba, zdaj ko imam cajt. Aškao.

Potem pa bo karantene konec, jaz bom še malo bolj živčna kot ponavadi, s temi važnimi cilji se bom nekoliko ukvarjala in zapravila nekaj časa, toda tista penina, ki jo šparam že od Silvestrovega za čas, ko bom ustvarila kaj fantastičnega, se bo lahko spet šparala do Silvestrovega.

Se še komu zdi, da je treba ta čas do nezavesti izkoristiti? In se boste, kot jaz, malo povozili z lastnimi previsokimi pričakovanji?

Če bo karantena še dolgo trajala, bo naslednji mesec najbolj trendovska frizura obrita glava, ko se bomo vse ženske naveličale svojih sproščenih fig in narastkov, ki nam bodo takrat že do brade. S to iskro jasnovidnosti se od vas poslavljam in vam želim lep vikend. Preživitega v družbi domačih. Heh heh.

Vir: https://www.facebook.com/nezaslisana/

Nezaslišana je ženska na sebi lasten, nefiltriran način, a z neskončno ljubeznijo in veliko humorja, ki je za to vse nujen. Obožuje besede v našem in v tujih jezikih, če pa ji kakšna manjka, si jo kar sama izmisli. Poganjajo jo dobre knjige, smeh, močna kava, želja po ustvarjanju in po dogodivščinah z možem in dvema otrokoma – v pričakovanju tretjega. Želi povedati tako kot je v resnici – razen, če se da narediti bolj smešno.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj