Na vsebino

Na kaj morate biti pozorni, ko izbirate sesalec za prah?

Nimam pojma. Je pa vabljiv naslov.

Moj sanjski (partner) sesalec za prah ne bi le sam posesal, ampak bi najprej privlekel igrače izpod kavča in jih razvrstil po škatlah, umaknil vse stvari s tal »na višino«, posesal, obrisal fleke majhnih prešvicanih oštumfanih nog z laminata, pospravil stole z mize in se po končanem delu šel sam od sebe naslonit na polnilno postajo.

Preobrnila sem pol interneta, pa nisem našla takšnega.

Zato sem še enkrat sedla, premislila in ugotovila, da bi bilo najbolje imeti sesalec, ob katerem se ne bom utrudila že s tem, ko ga bom premikala iz sobe v sobo in ga bom zvlekla v zgornje nadstropje brez potrebe po namenskih kondicijskih pripravah.

Potem mogoče ne bom rabila namerno ignorirati svaljkov prahu, ki se pojavijo za kakšnimi vrati, najraje v tistih prostorih, kjer se največ premetava oblačila. Ena od stvari, ki sem se jih naučila v svoji dolgoletni šest mesecev trajajoči karieri prodajalke oblačil je, da je tekstil glavni vir prahu v hiši. Zato leno in prefrigano sedaj v poletnem času oblačila tudi zlagam in sortiram kar zunaj, sproti, ko jih pobiram s stojala za sušenje. Sicer se lahko pogosto zgodi, da jih poberem s stojala za sušenje in v nekem nerodnem kupu premestim na kavč, kjer čakajo, da mi bo postalo res dolgčas. Ali dokler se ne bom na le-ta kavč hotela zavaliti, pa na njem ne bo prostora. Ah, mi umetniki, nebodinastrebe. Nebodinastrebati?

Kakorkoli že, sedaj neposredno pred vrnitvijo v službo me čaka največji vzgojni izziv doslej – kako doseči, da bodo moji sostanovalci in soživljenjci pospravili kakšno stvar namesto mene, dokler bom jaz v službi. Mislim, saj ni problem, da hitro kaj saniram, takrat ko sem zraven, ko se razmeče. Ne pa, da bom prišla domov in si ob prvem koraku, ko bom stopila na zobno ščetko, lego kocko ali zobotrebec, zaželela iti nazaj na delovno mesto.

Prosim, oj, vsi vzgojni guruji, ki se najdete med mojim bralstvom, svetujte meni ubogi revi, kako izvleči iz svojega soživljenjca (to je g. Mož) in podmladka (Otroka 1 in 2, Otrok 3 kdaj drugič. On se včasih zelo silovito loti pospravljanja, kar ponavadi prinese meni kakšno uro dela) nekaj samoiniciativnosti glede domačih opravil.

Se iskreno zahvaljujem in vas pozdravljam.

Vir: https://www.facebook.com/nezaslisana/

Nezaslišana je ženska na sebi lasten, nefiltriran način, a z neskončno ljubeznijo in veliko humorja, ki je za to vse nujen. Obožuje besede v našem in v tujih jezikih, če pa ji kakšna manjka, si jo kar sama izmisli. Poganjajo jo dobre knjige, smeh, močna kava, želja po ustvarjanju in po dogodivščinah z možem in dvema otrokoma – v pričakovanju tretjega. Želi povedati tako kot je v resnici – razen, če se da narediti bolj smešno.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj