Na vsebino

Ni šlo po planu

Sem morda prejšnji teden rekel, da bom po novem pred deseto uro že spal? Verjetno sem res. In tudi obljubil sem, da če mi danes do desete ure ne uspe napisati bloga, ga pa pač ta teden ne bo.

Od prejšnjič do danes mi ni ratalo niti enkrat v posteljo pred deseto sem bil pa štirikrat v postelji pred pol enajsto. Ostale tri dneve pa sem šel spat krepko čez enajst.

Ne da mi danes ni uspelo napisat bloga do desete ure, ampak sem ga začel pisati šele ob pol enajstih. Plan je bil popolnoma drugačen. Ko je bil že čas, da mora naša mama na rekreacijo, naša mala še ni spala. Mama je rekla, da ne gre dokler otrok ne zaspi, ampak jaz sem ji samozavestno rekel naj gre in da jaz to zmorem. Zmorem ja. Vse kar mi je uspelo doseči je, da naša mala ni jokala. O spanju ni bilo ne duha ne sluha.

Po skoraj uri in pol matranja se je mama končno vrnila in rešila situacijo. Mama vsaka ti čast, jaz ne zmorem. V tem času bloga nisem mogel pisati in zato zdaj lomim svojo obljubo. Če sem čisto iskren pa mi bloga v nobenem primeru ne bi uspelo napisati pred deseto.

Otrok spremeni ogromno stvari. Starši si sicer lahko planiramo stvari, vendar pa moramo biti pripravljeni, da se nam plani lahko v trnutku podrejo. Naša mala je s svojim prihodom v naša življenja spremenila vse. V telefonu imam samo še njene fotografije in namesto, da bi razmišljal o svojem življenju in karieri, kot sem to počel v preteklosti, danes razmišljam samo še o tem kako njo čim več naučiti in jo pripraviti na ta svet.

Tri izmed mnogih stvari, ki bi jo rad naučil so, imeti pozitiven odnos do denarja, surfati na valovih in govoriti italijansko. Vsem tem stvarem pa je skupno, da o nobeni nimam pojma. Moj odnos do denarja je slab, valov za surfanje niti videl nisem kaj šele da bi na njih surfal, italijansko pa govorim ravno toliko kot naša mala danes govori slovensko.

Če si človek želi v življenju doživet raznorazne stvari, mora za to imeti denar. Več kot ima denarja, več bo lahko potoval in več stvari bo lahko preizkusil. Če si želimo imeti veliko denarja, ga moramo imeti na nek način radi. Jaz denar velikokrat doživljam kot nekaj negativnega. Pravijo, da je denar vzrok vsega slabega na tem svetu, ampak ni. Denar je dober. Vzrok vsega slabega smo ljudje. Če ne bi imeli denarja bi ljudje že našli neko drugo stvar zaradi katere bi se pričkali in uničevali planet. Po novem imam jaz denar zelo rad, ugotoviti moram le, kako bom v to prepričal tudi mojo podzavest.

Pred leti sem se zaljubil v surfanje na valovih, kljub temu da sam tega še nikoli nisem preizkusil. Surfanje mi je všeč predvsem zato, ker te narava dvigne in pelje proti obali. Povezava med človekom in naravo se mi zdi tukaj čudovita. Vse kar rabimo za to je deska, val in čisto nič drugega. Lahko smo tudi nagi, če to ne moti nikogar okrog nas.

Govorim nekaj tujih jezikov, vendar med njimi žal ni italijanščine. Italija je tako zelo blizu in tako zelo lepa, da se mi res zdi velika škoda, da ne govorim njihovega jezika. Poleg tega pa mi je tudi sam jezik zelo všeč. Če bi lahko zamenjal znanje nemščine z znanjem italijanščine bi to takoj storil.

Če želim svojega otroka naučiti vse te stvari, se jih moram najprej naučiti sam. Če želim da bi bil moj otrok boljši od mene, moram najprej sam postati boljši.

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj