Na vsebino

Nikoli več o politiki in politikih

Upam, da ne boste razočarani, ampak danes po dolgem času ne bom pisal o politiki. Pravzaprav močno upam, da nikoli več ne bom pisal o politiki in še posebej ne o politikih, kot je naš trenutni predsednik vlade.

Edina stvar, ki mi ta trenutek ostane je, da ob petkih mirno kolesarim v znak nestrinjanja s to vlado. Naši trenutni vladi ne zaupam, se pa močno trudim zaupati tistim posameznikom, ki to vlado podpirajo. Vendar pa je zelo težko zaupati nekomu, ki brezpogojno verjame vsemu, kar določena oseba reče. Po eni strani pa se ljudi, ki niso sposobni in nočejo podvomiti v svojega izbranega vodjo, bojim bolj kot kateregakoli politika.

Raje bom pisal o avtih

Ampak, kot sem rekel, jaz s političnimi temami zaključujem. Danes bom pisal o nečem bistveno bolj pomembnim. Če se še spomnite, smo mi 22.2.2020 prodali naš edini avto. Zdaj pa vas obneščam, da smo 22.5.2020, točno 3 mesece pozneje, zaarali naš novi stari avto. Še sam sem presenečen kako so se datumi poklopili.

V tem obdobju smo ugotovili, da če stanuješ v Ljubljani, se da brez avtomobila povsem normalno živeti. Morda celo lepše kot z avtomobilom, saj kot vemo je avto breme in velik strošek. Lahko pa tudi rečem, da sem si v celotnem obdobju le dvakrat ali trikrat zaželel, da bi nas v garaži čakal avto. Morda tudi zaradi tega, ker so bili večino časa vrtci zaprti in ni bilo potrebno naše male voziti v vrtec po grdem vremenu.

Kljub temu pa smo se odločili, da bi bilo vseeno dobro imeti v garaži en avto v pripravljenosti. Ampak katerega? Nakup ni bil niti približno enostaven. Probali smo veliko avtomobilov, ki nas niso prepričali. Veliko avtomobilov pa niti nismo preizkusili, saj smo ob prebiranju raznih forumov ugotovili, da se jih je bolje izogibati.

Naš pogoj je bil, da ima avto bencinski motor in po možnosti brez turbine. Avto mora imeti višje sedišče in mora imeti dovolj prostorno notranjosti. Avto mora biti starejši, kar pomeni, da je izgubil že večino svoje vrednosti. To pa zato, ker bo naš avto večino časa preživel v garaži, oziroma parkiran. Neumno bi bilo kupiti novejši avto, ki bi hitreje izgubljal na vrednosti, kot pa bi nabiral kilometre.

22.5.2020 pa nam je končno uspelo najti pravi avto za nas. Prepričal nas je skoraj na vseh področjih. Na ogled avtomobila smo se odpeljali z električnim golfom in po poti sem razmišljal, da bom zelo težko ocenil samo vožnjo avta, saj se že nekaj časa vozimo zgolj na elektriko. Vožnja na elektriko je mirna in tiha in nekaj povsem drugačnega, kot vožnja z dizelašem ali bencinarjem.

Kljub temu, da smo že razvajeni z električnimi avtomobili, pa je bila testna vožnja z našim bodočim avtomobilom presenetljivo mirna in tiha. Sama vožnja nas je na koncu tudi prepričala, da smo se odločili za nakup. Avto je bil letos star 10 let in ni v popolnem stanju. Potreben je nekaj ljubezni ter pozornosti in to bo pri nas sigurno tudi dobil.

Če vas morda matra firbec o katerm avtomobilu govorim, vam lahko povem, da gre za Toyoto Verso 1.8i, letnik 2010. Tega avtomobila na začetku sploh ni bilo na seznamu naših želja. Na koncu pa ne samo da je prišel na seznam, ampak je prišel na prvo mesto seznama.

Kljub temu, da zdaj imamo avto v garaži, pa bomo za po Ljubljani tudi še naprej uporabljali električne avtomobile Avant2go, kadar bo to možno. Vam povem, da za premagovanje razdalj po Ljubljani ni boljšega kot šviganje z električnim avtomobilo Smart Fortwo. Iz semaforja si vedno prvi in parkiraš ga v najmanjše možno parkirno mesto.

Vsi tisti dragi hitri avtomobili pa se lahko nekam skrijejo, saj po Ljubljani itak ne smejo voziti več kot 60. Razen če je za volanom popoln debil in ignorant. V tem primeru gre lahko tudi 200 in naravnost v Ljubljanico.

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj