Na vsebino

Nikoli več se ne bom selil!

Izjava v naslovu ni moja, ampak od nekoga, ki sem mu pomagal pri selitvi. Če mene vprašate, jaz upam da se bom selil vsaj še dvakrat preden zaključim to življenje. Upam, da se bom selil prostovoljno in nikoli pod prisilo. Naj bo jasno, da selitve v dom za ostarele, ne štejem tukaj zraven.

Medtem ko nekaterim paše, da so celo žiljenje na istem mestu in se bojijo misli, da bi se morali kdaj seliti, se jaz bojim misli, da bom do konca življenja obtičal na istem mestu. Da nikoli ne bom imel drugih sosedov in da nikoli ne bom imel drugačnega razgleda iz balkona.

Ko smo že pri balkonu, naj vam povem da danes pišem blog na balkonu. To bi lahko zdaj bilo že tretjič, ampak se prej enostavno nisem spomnil. V prejšnjem stanovanju balkona nismo imeli in očitno so moji možgani rabli malo več časa, da so dojeli ta luksuz. Pa naj še kdo reče, da se je na boljše lahko navadit.

Vrnimo se nazaj k selitvam. Tisti, ki je izjavil, da se nikoli več ne bo selil, na stvari gleda precej drugače kot jaz. Ne pravim, da so selitve lahke, ampak težava ni v samih selitvah. Težava je v tem, da ljudje skozi leta naberemo preveč krame. Ko pride čas, da je potrebno vso to kramo nekam premakniti, pa pride do slabe volje.

Največ slabe volje pa je zaradi tega, ker večino te krame sploh ne uporabljamo. Najraje bi vse vrgli v smeti in začeli na novo. Vendar kaj ko je ta krama še vedno dobra, uporabna in drago smo jo plačali. In zato to kramo, ki nam samo zaseda prostor in ni nič drugega kot breme v našem življenju, vlečemo s sabo v naše novo bivališče.

Neverjetno je, kako hitro človek postane suženj svoje lastnine. Tudi mi smo zdaj v takšni situaciji. Imamo ogromno škatel, ki jih je potrebno še razpakirati, ampak nobene prave volje. Odločili smo se, da bomo zelo dobro premisli, katere stvari si zaslužijo prostor v naših omarah, v našem stanovanju in v naših življenjih.

Večkrat sem že uporabil izraz “Manj je več”. Enako je tudi tukaj. Manj krame pomeni več prostora in časa za življenje. Kljub temu, da smo sedaj v enkrat večjem stanovanju kot smo bili prej, ne želimo imeti niti približno toliko stvari in omar kot smo jo imeli tam.

To pomeni, da bomo imeli na koncu te selitve ogromno enih uporabnih in dobrih stvari, ki ne bomo vedeli kam z njimi. Nekaj od teh stvari bomo probali prodati in kar ne bo šlo bomo podarili. Če imate kakšen predlog kako se tega lotiti, se priporočamo. Ne radi vidimo, da uporabne stvari pristanejo v smeteh.

Selitev na nek način pomeni tudi nov začetek. Če v to novo življenje privlečemo preveč krame in bremen iz starega življenja, občutek ni več tako svež, kot bi bil sicer.

Meni se selitev zdi pozitivna stvar in jo priporočam vsakemu. Na tak način se v življenju znebimo vseh nepomembnih stvari, ki jih ne rabimo več ter začnemo na novo. Če ne gre drugače pa priporočam, da se človek vsaj vsakih 7 let preseli v isto stanovanje ali hišo v kateri živi.

To naredite tako, da iz vašega bivališča znosite ven vse stvari in nato nazaj le tiste, ki jih potrebujete in cenite. Presenečeni boste koliko stvari bo ostalo zunaj. Medtem pa lahko še prebelite in v nulo očistite stanovanje ali hišo. Ko se boste vselili nazaj noter se boste dejansko počutili, kot da ste začeli na novo živeti. Brez stare krame in bremen.

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj