Na vsebino

Nov teden, star problem

Če ste slučajno prebrali moj blog iz prejšnjega tedna, verjetno že znate o katerem problemu govorim. O notranjih vratih. Izpostavil sem nekaj ponudb za vrata, ki sem jih prejel in nekatere so bile res vrtoglave. Kar vsesti sem se moral, saj bi drugače omedlel. Še danes si ne znam razlagati čemu tako visoka cena. Edina razlaga, ki jo imam je, da jih verjetno dela sam papež. Ampak mi ne kupujemo vrat za v nebesa, temveč zgolj za kopalnico in stranišče.

Vsi ponudniki vrat so nas strašili z mizarji. Rekli so, da so njihova vrata draga in bog nedaj niti vprašat za ceno. V mnogih primerih je morda res tako, ampak v našem primeru se je izkazalo nasprotno. Naša vrata niso standardne višine in naša velika želja je, da bi bila vrata barvana. Eden izmed glavnih razlogov, da želimo imeti barvana vrata in podboje je, da jih lahko čez nekaj let enostavno obnovimo in če si zaželimo imeti vrata v drugi barvi, jih ne rabimo zamenjati, ampak jih preprosto prebarvamo.

Po enem mesecu pridobivanja informacij in ponudb smo prišli do zaključka, da bo naša vrata delal mizar. Ampak ne samo zaradi tega, ker se je to izkazalo kot najugodnejša varianta, ampak tudi zato, ker je to edini način, da pridemo do točno takšnih vrat, kot jih želimo imeti.

Včasih je bolje, če človek ne ve kaj točno želi imeti. Vzame kar pač je na razpolago in to ga tudi bistveno manj stane. Naša vrata vseeno ne bodo poceni, ampak raje se odrečemo televiziji, vsem pametnim napravam in internetu, kot pa da moramo gledati vrata, ki niso takšna, kot smo si jih zaželeli. Kot sem že omenil, pa je veliko lažje zamenjati kakšen kos pohištva, kot pa vrata.

Presenečenj pa še ni konec. V našem stanovanju smo si zamislili, da bi bila ena izmed vrat kovinska s steklom. Kovinska zato, ker želimo, da bi bil profil okvirja čim tanjši in da bi bilo čim več steklenih površin. Poleg tega pa takšna vrata tudi zelo dobro izgledajo. Vsaj za naš okus.

Za ponudbo za takšna vrata smo zaprosili enega belokranjskega izvajalca in po mesecu in pol ponudbe še nismo prejeli. Predvidevamo, da je niti ne bomo in zato smo za ponudbo zaprosili tudi v Ljubljani. Ponudba je prišla v roku dveh dni. Prišla je hitro in ko sem mislil, da me nič več ne more presenetiti me je ponovno vrglo na rit. Če bi se kaj naučil bi vedel, da se moram vsesti preden pogledam ponudbo, ali pa se vsaj nekam nasloniti. Ponudba je presegla vrednost našega avtomobila. Sicer vrednost našega avtomobila ni visoka, ampak vseeno nismo v stanju, da bi lahko toliko plačali za vrata.

Ponudniku nisem rekel, da je to totalno preveč za nas, ampak sem ga prosil, če se lahko oglasim pri njih, da mi predstavijo s čim in na kakšen način bi bila ta vrata narejena. Prav firbec me matra s čim lahko opravičijo tako visoko ceno. Če tista vrata prej dela sam papež, si niti približno ne morem predstavljati kdo bi lahko delal vrata, ki so še dražja od papeževih. Morda bom pa naslednji teden ža vedel.

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj