Na vsebino

Od pumpe do pumpe

Zgodovino in naša življenja delimo na različna obdobja. Govorimo lahko o obdobju celotnega življenja in o krajših obdobjih znotraj tega življenja. Prvo obdobje človekovega življenja je otroštvo, sledi najstništvo in tako naprej. Večina obdobij je določenih s pomočjo časa. To so obdobja enega leta, desetletja, stoletja in tako naprej. Lahko govorimo o obdobju enega dneva oziroma o obdobju od sončnega vzhoda do sončnega zahoda. Niso pa vsa obdobja določena na podlagi ure in koledarja.

Danes bom govoril o obdobju o katerem nikoli ne govorimo. To je obdobje med enim in drugim dolivanjem goriva v naše vozilo. To obdobje imenujem “Od pumpe do pumpe”. Kolikokrat ste se že vprašali, kaj vse ste naredili in kaj vse doživeli med enim in drugim dolivanjem goriva? Verjetno nikoli. Ta obdobja skoraj nikoli niso enako dolga. Čas njihovega trajanja je odvisen od potrošnje našega vozila, od volumna rezervoarja za gorivo in od tega koliko časa preživimo na cesti. Med tem, ko je tukaj čas spremenljivka, pa je število kilometrov, ki jih opravimo v tem obdobju večinoma približno enako. Seveda, če upoštevamo, da vedno napolnimo rezervoar do konca.

Rad imam avtomobile ter motocikle in rad preživljam svoj čas na cesti za krmilom vozila. Iz tega razloga mi je obdobje med enim in drugim dolivanjem goriva pomembno. Vedno si želim, da bi bila takšna obdobja čim krajša, vendar ne na račun visoke porabe goriva, ampak na račun opravljenih kilometrov. Želim si tudi, da bi bilo obiskov bencinskih servisov čim več, saj več obiskov pomeni več kilometrov in več kilometrov pomeni več doživetij in izkušenj. Ne smejo pa biti ti kilometri narejeni vedno na isti ruti, ampak moramo tu in tam zaviti v neznano in s tem širiti našo cono udobja. Več različnih bencinskih servisov kot obiščemo, bolj zanimive so zgodbe, ki nastanejo na poti.

Zaradi mojega navdušenja nad avtomobili in motocikli imam željo, da bi jih v mojem življenju preizkusil čim več ter naredil internetno stran preko katere bi delil svoje izkušnje. Težava ali pa morda celo prednost pa je, da me le redko zanimajo novi avtomobili. Najbolj me zanimajo avtomobili in motocikli starejših letnikov. To so vozila, ki so dala v življenju že veliko čez in lahko bi jim tudi rekli vozila z zgodbo. Težava je, da takšnih vozil ni v avto salonih in tudi niso na razpolago za testne vožnje. To pomeni, da če bom želel preizkušati takšna vozila jih bom moral najprej poiskati in nato še prepričati njihove lastnike, da mi jih zaupajo. Če imajo vsi radi svoja vozila tako kot imam jaz svojega, mi ne kaže najbolje.

Kot sem že omenil, bi izkušnje, ki bi jih pridobil na takšnih vožnjah, delil na spletu. Zato je tudi naslednja logična stvar, da z vami najprej delim izkušnjo z mojim trenutnim avtomobilom. Pravzaprav ta avto ni samo moj, saj si ga deliva s partnerko. Voziva Volvota V50, ki ni nič posebnega in morda je ravno zaradi tega poseben. Moj naslednji prispevek bo namenjen temu avtu. Govoril bom o tem zakaj sva se odločila za ta avtomobil in zakaj nama po štirih letih ni žal, da sva se tako odločila.

Upam, da mi bo s časom uspelo pridobiti zaupanje lastnikov različnih avtomobilov in motociklov. Vedno pravim, da dobre avtomobile in motocikle vozijo dobri ljudje in zato ostajam optimističen, da bom dobil veliko priložnosti. Če poznate koga, ki ima po vašem mnenju doma v garaži zanimiv avtomobil ali motocikel in menite, da bi želel svojo izkušnjo deliti z mano in vsemi ostalimi, mu prosim posredujte ta prispevek. Prepričan sem, da je v Sloveniji veliko zanimivih vozil, o katerih se splača pisati. Vprašanje je le, ali bi jih njihovi lastniki komurkoli zaupali in še bolj pomembno, ali jih bi zaupali meni?

Če že govorimo o obdobjih pa lahko omenim, da se enemu zelo pomembnemu obdobju počasi bliža konec. To je obdobje klasičnih bencinskih servisov. Bencinske servise opremljamo s polnilnicami baterij in le vprašanje časa je, kdaj bodo popolnoma izpodrinile črpalke s fosilnimi gorivi. Obdobje klasičnih bencinskih servisov je obdobje v katerega sem se rodil, v katerem sem odraščal in katero še vedno traja. To sicer ni najbolj ekološko obdobje, saj smo v tem času zelo onesnažili naš planet in velik del onesnaženja so prispevali ravno motorji z notranjim izgorevanjem. Kljub temu pa se bomo mi, ki smo v tem obdobju živeli, tega obdobja spomijali kot dobrega in motorje z notranjim izgorevanjem bomo vedno imeli v lepem spominu. Kakšno mnenje bodo imeli o tem obdobju naši zanamci in kako močno nam bojo zamerili našo malomarnost bomo pa še videli. Upam, da ne preveč in da se bojo zavedali, da bolje nismo vedeli. Hvala bogu se vsako obdobje enkrat zaključi in se začne novo, boljše obdobje.

Upajmo, da bo res boljše.

Kot lahko sklepate, se bo moja internetna stran imenovala Od pumpe do pumpe. Od pumpe do pumpe je že aktiven na Instagramu, vendar objav ni veliko in tudi niso redne. Upam, da se bo to kmalu spremenilo.

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj