Na vsebino

PALA VLADA

V torek je, kot že vsi vemo, v Beli krajini gostovala Vlada Republike Slovenije na čelu s premierjem dr. Mirom Cerarjem. In ko navaden človek sliši, da v Belo krajino prihaja Vlada, pomisli, da pridejo vsi ministri. Pa je bilo res temu tako? Namen Vladinega obiska je bil, srečati se s problematiko v tem delu države. Pa je bilo res temu tako?

Belo krajino je od vseh ministrov obiskala le peščica. In peščica od peščice se je srečala z dejansko problematiko. Poglejmo!

- Predsednik vlade Miro Cerar je obiskal podjetje Kolpa, d.d. ter Turistično kmetijo Jakljevič.
- Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je obiskala Zdravstveni dom Črnomelj.

- Minister za javno upravo Boris Koprivnikar se je srečal s predstavniki Regijskega NVO centra in si ogledal mejni prehod Vinica.

- Ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar je obiskala PP Črnomelj in PP Metlika.

- Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič je obiskala vrtec pri OŠ Belokranjskega odreda Semič, Srednjo šolo Črnomelj, podružnico Suhor OŠ Metlika.

- Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je obiskal podjetji Cablex plastik Semič in POLYCOM v Črnomlju.

- Minister za kulturo Anton Peršak je obiskal občino Črnomelj ter se pogovarjal o Kulturnem domu Črnomelj, denacionalizaciji Spomenika Griček in Cerkve Sv. Duha ter o 150-letnici Črnomaljske godbe.

Od 17-tih ministrov, kolikor jih šteje slovenska Vlada, se jih je belokranjskega obiska udeležilo le sedem. Zraven so bili tudi nekateri državni sekretarji, ki so se poleg nekaterih ministrov srečali z belokranjskimi župani. Predsednik vlade, dr. Miro Cerar, pa žal ni našel časa za uradno srečanje s katerim koli od belokranjskih županov. In tako se osebno ni mogel prepričati o konkretnih težavah, ki pestijo sončno stran Gorjancev.

Spomnimo se približno pol leta nazaj, ko je Cerar obiskal Belo krajino. Takrat se je ustavil v podjetju Akrapovič d.d. ter v Čebelarstvu Jože Veselič. Koliko belokranjske problematike je Cerar spoznal ob teh dveh obiskih prepuščam v presojo slehernemu posamezniku. Kakor tudi presojo o tem katere problematične točke so obiskali ministri.

Ironično ali ne, pa so na koncu košarkarsko ekipo Vlade v prijateljski tekmi premagali belokranjski gospodarstveniki. Vladi nista pomagali niti slovenski košarkaški legendi v ekipi, Dušan Hauptman in Peter Vilfan. Tekmo sta si ogledala le Gašperšič in Počivalšek. Cerar je pa zamudil. Vlada je pala z izidom 49 : 43. Bravo naši! Gospodarstvo bomo že sami zagnali. Zgleda brez pomoči Vlade. Oni si v Belo krajino itak samo pridejo namastit brke z našimi dobrotami.

https://www.youtube.com/watch?v=oBIxScJ5rlY

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj