Na vsebino

Panikaaaaaaa!

Vas je v preteklih dneh kaj grabila panika? Ste tekli v trgovine, si delali zaloge hrane ter WC papirja in tudi naredili krizni načrt? Ste preračunali koliko WC papirja na dan lahko porabite ter kolikokrat na dan in kakšne porcije lahko jeste, da boste prebrodili to krizo?

Priznat moram, da je tudi mene malo grabila panika. Grabila me je v valovih in sicer vsega skupaj štirikrat. Četrti val me je pravzaprav šele začel grabiti.

Že preden smo prodali avto sem razmišljal v katerih situacijah bi avto nujno potrebovali. To bi bilo v primerih panike zaradi napada ali naravne katastrofe. V takšnih situacijah sistemi odpovedo in verjamem, da bi pri rent-a-caru težko dobil sogovornika, s katerim bi lahko naredil najem avtomobila. Tudi souporaba vozil bi v takšnih primerih verjetno zatajila in pravtako taksiji.

Ampak kakšna pa je verjetnost, da se to dejansko zgodi in da moramo bežati? Verjetnost je zelo majhna in da bi imeli avto v pripravljenosti samo zaradi primerov panike, se mi ne zdi smiselno. Poleg tega bi pa tak avto zatajil ravno takrat, ko bi ga nujno potrebovali, saj ne bi bil v kondiciji.

1. val panike

Naslednji dan po tistemu, ko smo prodali naš edini avto, so začeli množično poročati o koronavirusu v Italiji. Ampak ne kjerkoli v Italiji, temveč neposredno ob slovenski meji. To je pratično pomenilo, da je koronavirus že pri nas. Takrat sem avtomatsko pomislil, da je sovražnik pred vrati, mi pa smo brez avta. Vendar bolj kot sem razmišljal o situaciji, bolj sem videl, da nas pred tem sovražnikom avto ne more rešiti.

Kljub temu pa sem nehote začel razmišljati, kakšen avto ali prevozno sredstvo bi človek sploh rabil za primere panike? Najbolje bi bilo če bi imel tank, vendar v našo garažo ga ne bi mogel parkirati, parkirnina v ulici pa bi bila predraga. Morda bi bilo bolje terensko vozilo s pogonom na vsa štiri kolesa s katerim bi lahko šli povsod. Ali pa nek nizek hiter avto s katerim nas nihče ne bi mogel ujeti. Morda motocikli s katerimi bi švigali med kolonami vozil? Kdo bi vedel?

To je bil moj prvi val panike, ki je dokaj hitro minil. To pa še ne pomeni, da po avto.net ne iščem vozila za pobeg. Vendar pa to ne bi bilo vozilo za beg pred virusi, temveč za beg pred realnostjo.

2. val panike

Moj drugi val panike je povzročila naša nova vlada. S spremembami, ki so jih začeli izvajati, jim je uspelo v meni vzbuditi občutek nelagodja. Želeli so vplivati na delo novinarjev in koronavirus so začeli obračati sebi v prid. Mislil sem že, da je konec Slovenije kot jo poznam, saj so zaradi koronavirusa prepovedana vsa zborovanja, kar vključuje tudi proteste. V primeru, da bi se protesti vseeno zgodili, pa bi vlada lahko aktivirala tudi vojsko. Si predstavljate?

Naj še povem, da nimam čisto nič proti tej vladi, kot tudi nisem imel nič proti nobeni vladi pred njo. Resnično pa upam, da se je njihovo ustrahovanje in povzročanje panike zaključilo.

3. val panike

Tretji val panike sem dobil v nedeljo zjutraj, ko so se tresla tla. Potres iz Zagreba smo čutili tudi v Ljubljani. Na pol nag sem stal ob postelji in študira kaj zdaj. A se vležem nazaj v posteljo ali zbudim punce in se pripravimo na beg, če bo slučajno naslednji sunek močnejši? Študiral sem tudi, kaj za vraga bi nam v takšnem primeru koristil avto v drugi etaži pod zemljo? V primeru hudega potresa si ga itak ne bi upali v garažo iskat, ampak bi tekli ven po najkrajši poti.

4. val panike

Četrti val panike pa prihaja zdaj, ko sem se začel zavedati, da so vsi frizerski saloni zaprti. Frizera bi potreboval že kakšen teden ali dva preden se je vse zaprlo, zdaj pa sem že konkretno čupav. Če ne bo šlo drugače bo mašinica zapela in kar bo pa bo. V bistvu me že od nekdaj zanima kakšen bi bil z mašinsko frizuro in morda je zdaj pravi čas da ugotovim. Itak pa ne smem nikamor in je čisto vseeno kako zgledam.

Ne predstavljam si kakšne gužve bodo v frizerskih in kozmetičnih salonih, ko se vse to zaključi.

Kdo pa vas striže v karanteni?

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj