Na vsebino

Ribežen

Ne zamerite mi, če bom zdaj še kakšen teden ali dva pisala o svojih Otrocih še malo več kot ponavadi (»kaj si pisala kdaj še o čem drugem?«). Prvič po dveh letih, odkar se je rodil Otrok 3, preživljam dopoldneve brez družbe vsaj kakšnega od njih.

Priznam, da sem nekoč sanjarila o tem, da takrat, ko bodo Otroci v šoli/vrtcu, bo pa naša hiša ipak ostala pospravljena vsaj kakšno minuto dlje kot do sedaj. Luknja v tem načrtu je, da bi morala najprej sploh pospraviti. Namesto tega sem si ob dosedanjih fraj dopoldnevih »končno vzela čas« in šla nabavit Otrokom nekaj kosov oblačil, da bodo lahko hodili v šolo/vrtec pretežno čisti skoraj vsak dan. Menda. Bomo videli. V navalu eksistencialne krize spričo nenadne količine prostega časa sem namenila večjo količino denarja tisti lokalni firmi, ki proizvaja kuhinjske pripomočke. Ker zdaj bom imela cajt kaj skuhat in spečt, aškao, in zato nujno rabim en ekstra dober ribežen, kajne. Da. Jasna stvar.

V službi je tudi dobro, že skoraj vem, kaj moram delati in kako se tega lotiti. Ko pridem domov, se moram domala oribati z žičnato krtačo kot vinska trta, nohti pa se mi ob rednem zmernem ščetkanju spucajo nekje do nedelje zvečer, nakar jih v ponedeljek jovo na novo zašmiram in zabarvam. Tako pač je. Eni so lahko v službi v salonarjih in z nalakiranimi nohti, eni pa v čevljih s kapico in s popokanimi nohti. Za vsakega je nekaj okej. Prve opcije še nisem sprobala, ampak mislim, da bi se zdaj tam težje znašla. Čedni nohti zahtevajo od človeka več energije, kot sem jim je pripravljena nameniti.

Navsezadnje nisem skoraj ničesar povedala o Otrocih. Priznam, da je bilo to trapasto pričakovati, saj sem jih povprečno videvala kakšno uro na dan. Naslednji teden bo bolje. Če nič drugega, jih bom lahko vozila po izvenšolskih dejavnostih. Nemara vam napišem kakšen potopis z belokranjskih cest, ki so priložnost za dogodivščino že z običajnim avtom, kaj šele, če bi imela kakšnega malo znižanega. Ali pa bom s pomočjo svojega novega epskega ribežna dejansko kaj skuhala/spekla in tudi to bi bil dogodek, vreden omembe.

Vir: https://www.facebook.com/nezaslisana/

Nezaslišana je ženska na sebi lasten, nefiltriran način, a z neskončno ljubeznijo in veliko humorja, ki je za to vse nujen. Obožuje besede v našem in v tujih jezikih, če pa ji kakšna manjka, si jo kar sama izmisli. Poganjajo jo dobre knjige, smeh, močna kava, želja po ustvarjanju in po dogodivščinah z možem in dvema otrokoma – v pričakovanju tretjega. Želi povedati tako kot je v resnici – razen, če se da narediti bolj smešno.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj