Na vsebino

Romantika na 59/99

Torek je bil precej naporen dan. Tak, ko imaš ob koncu dne stopala za dve številki večja kot zjutraj.

Zjutraj sem se po nasvetu svojega ginekologa spet šla »kazat« v bolnico. Ugotovili so, da ni kaj gledati in mi (spet) zabičali, naj vendar pijem več tekočine. Pa sem mislila, da se ne da. Zdaj se moje življenje vrti okoli nagibanja flaše z vodo in obiskovanja wc-ja vsakih 86 sekund. Nepredvideno velika poraba toaletnega papirja bo resno ogrozila ravnovesje našega družinskega proračuna.

Ob tem so mi pri rutinskem merjenju tlaka namerili nekam mrtvaške številke (tele, ki so v naslovu) in mi odsvetovali upravljanje motornih vozil in delovnih strojev. Ravno prav, moj avto je itak spet odpovedal sodelovanje. Obnaša se kot neka zahtevna ljubica. Ko se mu zazdi, da ga jemlješ za samoumevnega, se kuja, dokler mu česa novega ne kupiš in potem je do nadaljnjega spet okej.

Po poslovitvi od osebja bolnice v vzajemnem upanju, da se naslednjič vidimo šele v porodnem bloku, me je pobral g. Mož in me povabil s seboj na razburljivo pustolovščino, ki je v skladu z njegovim drugim (ali pravzaprav prvim?) poklicem vsebovala ogled manjšega mesnopredelovalnega obrata.

Obrat je bil hlajen in v ponudbi je imel stol, tako da se nisem preveč pritoževala. Jaz sem sedela v mesnici in spremljala, kaj se bo te dni kuhalo. G. Mož si je zapisal podatke, izvedel svoje uroke in šla sva naprej. Od mesnice v picerijo, kjer sem jedla nekakšne nadgrajene pičiče s toliko česna, da imam še danes več kot dovolj osebnega prostora kjerkoli se prikažem.

Hrustljavo zapečen sir in česen – takega okusa so sanje.

V mislih imejmo, da sem ves čas fanatično nagibala flašo z vodo in od devete do enajste ure spila liter in pol tekočine, zato sem, kamorkoli sem prišla, z očmi najprej poiskala napis »WC«. In le-tega nato vsakih nekaj minut obiskala.

Po preživetju dolgega dela poti brez veceja prek Gorjancev je g. Mož aktiviral rokovnik in fascikle v še enem obratu, jaz pa sem pila cockto in šla na vece.

Ker takšne izlete se pač organizira, ko balansiraš družinski proračun in nosečo ženo z zmanjšanim mehurjem in s padcem cukra v krvi pogojeno tečnobnostjo. Sir, česen in wc na deset minut, pa sem čisto vesela, ker me je peljal še na zadnji izlet brez lupinice na zadnjem sedežu. Čeprav sem ga štartala v bolnici in polovico presedela v mesnici.

Takšna je pač romantika v izrednih razmerah.

Vir: https://www.facebook.com/nezaslisana/

Nezaslišana je ženska na sebi lasten, nefiltriran način, a z neskončno ljubeznijo in veliko humorja, ki je za to vse nujen. Obožuje besede v našem in v tujih jezikih, če pa ji kakšna manjka, si jo kar sama izmisli. Poganjajo jo dobre knjige, smeh, močna kava, želja po ustvarjanju in po dogodivščinah z možem in dvema otrokoma – v pričakovanju tretjega. Želi povedati tako kot je v resnici – razen, če se da narediti bolj smešno.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj