Na vsebino

Še en blog z dopusta

Prejšnji teden še nismo znali do kdaj bomo zdržali na dopustu. Upali smo da bomo vsaj do rojstnega dneva naše punce, ampak nam je uspelo še malenkost dlje. Ravno toliko, da še en blog napišem v kopalkah.

Jutri se vračamo domov. Za nami je odlična izkušnja, saj smo prvič dopustovali v kampu. Preizkusili smo tri kampe v severni Dalmaciji, ki pa so se med seboj zelo razlikovali.

Najprej smo kampiralu v Vodicah, nato v Šibeniku in nazadnje v Primoštenu, kjer tudi pišem ta blog.

Kampi se niso razlikovali samo po ponudbi in cenah, ampak tudi po gostih. Medtem, ko je bilo v prvih dveh kampih veliko Nizozemcev, v zadnjem ni bilo o njih ne duha ne sluha. Poleg tega pa je bilo v zadnjem največ Slovencev.

Če me vprašate katerega bi vam priporočal bi bila to zadnja dva. Se pravi kamp Solaris v Šibeniku in kamp Adriatik v Primoštenu. Kampa Imperial v Vodicah vam ne bi priporočil zaradi hladne sanitarne vode in nasplošno zaradi slabo urejenih sanitarij. Poleg tega pa ne vem zakaj bi si kdo sploh želel iti na dopust v Vodice, ker je tam gužva katastrofalna.

Prijatelj me je vprašal, če bomo tudi v bodoče hodili na dopust z avtodomom in kakšno je moje mnenje glede dopustovanja na takšen način.

Odgovoril sem mu, da boljšega dopusta še nismo imeli, saj smo bili v enem dopustu na treh različnih lokacijah. Enostavno pospraviš mize in stole, se vsedeš v avtodom in odpelješ.

Rekel sem mu pa tudi, da to ni poceni špas. Kamp za dve osebi pride okrog 55€ na dan in če imate avtodom v najemu, to takoj pomeni dnevno še 100 dodatnih evrov. Če imate avtodom v lasti pa že itak veste koliko ste ga plačali in kakšni so stroški, ki pridejo zraven.

Mi si avtodoma ne moremo privoščiti in če bi ga morali najeti si pravtako ne bi mogli privoščit takšnega dopusta. Imamo pa veliko srečo, da smo si lahko avtodom brezplačno izposodili.

Bi pa bilo zelo fajn, če bi kdaj imeli avtodom v lasti. Tako bi lahko vsak vikend odpotovali neznano kam.

Če bomo kdaj imeli avtodom pa ga verjetno ne bomo kupili, ampak predelali kakšnega starejšega kombija. To pa zato, ker ne obstaja avtodom, ki bi ustrezal vsem našim željam.

Zdaj pa adiji morje in veselo proti domu.

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj