Na vsebino

Sem mama. Pijem.

Sem mama. Pijem. Priznam. Se ne skrivam.

Ni besed, ki bi opisale srečo in radost, ko sem se zvečer usedla in v miru spila svoj kozarec vina. Tamala je sedela poleg v vozičku in se igrala z ropotuljico, večja je večerjala. Smoki. Tako pač je. Rada imam vino in to se nikoli ne bo spremenilo. Od nekdaj je tako, saj sem ob vinu tudi rasla. Jaz ne prihajam iz velikega mesta, niti iz bloka. Prihajam iz majhne vasi in doma je že od nekdaj posajena vinska trta.

Saj veš kako gre: Srečna mama, srečen otrok

Ženska vedno potrebuje čas zase, zato da se lahko počuti ženska. Nekatere se dobivajo s prijateljicami. Nekatere si privoščijo obisk pri kozmetičarki. Druge se odpravijo po nakupih. No, jaz si odprem buteljko. Vino je hrana moje duše. Kozarec vina ne naredi nobene škode, kvečjemu koristi. No, vsaj v krogih v katerih se jaz gibljem, tako pravijo. Pusti medije in prazno besedičenje o tem, kako nevarno je. Kozarec vina na dan ni še nikogar spravil v grob. Kvečjemu je deci rdečega komu dvignil nivo železa v krvi in stopil kakšno maščobno oblogo na trebuhu. Ne verjameš? Vprašaj strica googla, on vse ve.

Sem pa med drugim zaključila s svojo porodniško in se vrnila nazaj v službo. Ne razumem žensk, ki to jemljejo tragično. Jaz sem šele sedaj začela s svojim dopustom. Zjutraj jih odpeljem v vrtec in tistih 8 ur miru in tišine je neprecenljivih. Po enem letu cviljenja, jokanja, zajtrka na stoje ob 12.00 popoldan, to prav paše. Tragikomična se predstava se pri meni začne ponovno po 15.00, ko jih pobiram v vrtcu.

A sem lahko še slabši vzor, kot sem se ti do sedaj že predstavila? Seveda sem! To da pijem, da rada pijem vino, da sem srečna v službi oziroma srečna, ko se sama in si spočijem oči in ušesa od otrok, lahko nadvlada samo še dejstvo, da pijem v službi! Bad mama.

In če se ti še vedno zdi absurdno, da mlada mama pije, potem s tabo sigurno ne grem na kavo. Ker jaz si poleg svoje kave naročim še kozarec penine.

Cheers!

Vir: Busy Blonde Blog

Polno zasedena blondinka, čistokrvna Belokranjka. S familijo, službo in podočnjaki na hrbtu. Prikrita hedonistka, ki klišejsko ljubi hrano, vino, modo in potovanja. Čisto zares in nezlagano pa obožuje svojo Belo krajino. Vsak petek si preberite njeno s sarkazmom in humorjem začinjeno razmišljanje o življenju povprečne družine v Beli krajini.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj