Na vsebino

Sezonska obolenja

Simbolna fotografija
Simbolna fotografija

Zdi se, da v naši deželi ni domovanja, kjer ne bi kdo podlegel sezonskim prehladnim obolenjem.

Obstaja veliko preizkušenih receptov, kako se boriti proti njim. Tako se vsak s svojim sezonskim križem spopadamo pri nas doma.

Otrok 1 je obležal prvi in bil (zaenkrat) tudi najmočneje zadet. Najprej so mu samo močno zatekle bezgavke (in meni je stopila tema pred oči ob spominu na mega mononukleozo, ki jo je Otrok 2 preboleval pred letom in pol). Diagnoza: angina. Otrok 1 se je z njo spopadal z antibiotiki, mirovanjem, več spanja in čajem z limono in medom. Tožil je zaradi glavobolov, ki jih je lajšal z paracetamolom. Četrti dan jemanja antibiotika mu je že postalo dolgčas in z Otrokom 2 sta spet uganjala vsakodnevne boje »kdo bo prvi«, ker je to trenutno najpomembnejša stvar v vesolju.

Otrok 2 je isti dan, ko se je Otrok 1 vrnil v šolo, začel pokašljevati kot stara lokomotiva. Jaz sem se začela psihično pripravljati, da bom morala dajati antibiotik dvema otrokoma naenkrat, kar mi že pri enem ne uspeva idealno. A njegovega duha se ne da kar tako zatreti, zato je ostalo samo pri kašljanju in smrkanju. Tri dni je ostal doma in si lajšal težave tako, da je govoril brez prestanka in jedel sedem obrokov na dan, če je le bilo kje kaj, kar je najpomembnejša stvar v življenju zanj, takoj za tem, »kdo bo prvi« - se pravi nič izrednega.

Drugi dan bolniške Otroka 2 je se je kljub umiku v Ljubljano nalezel še g. Mož in se predčasno vrnil v sredo našega bolnozdravega koktejla družinskih članov. Lepo ga je imeti doma, čeprav se mi zdi, da se vsakič težje navadiva biti tu istočasno.

Jaz že nekako od začetka bolniške Otroka 2 divje pošmrkavam in dva dni sem čutila tisto težo v sklepih, ko veš, da te bo danes ali jutri nekaj usekalo.

S svojo boleznijo se spopadam tako, da se delam, da je ni, kar je ob tolikih obolelih moških (in enemu na srečo zdravemu, a zelo navezanemu dojenčku) za vse nas najprimernejša taktika. Za vsak slučaj si moram nabaviti novo torbico, ker je to zame trenutno zelo pomembno in kot smo zaključili iz zgornjega zapisa, je to učinkovita taktika v boju proti bolezenskim znakom.

Vir: https://www.facebook.com/nezaslisana/

Nezaslišana je ženska na sebi lasten, nefiltriran način, a z neskončno ljubeznijo in veliko humorja, ki je za to vse nujen. Obožuje besede v našem in v tujih jezikih, če pa ji kakšna manjka, si jo kar sama izmisli. Poganjajo jo dobre knjige, smeh, močna kava, želja po ustvarjanju in po dogodivščinah z možem in dvema otrokoma – v pričakovanju tretjega. Želi povedati tako kot je v resnici – razen, če se da narediti bolj smešno.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj