Na vsebino

Sezonska

Ne bom nič spraševala, najprej vam bom povedala slabo novico. Vsi, ki ste pričakovali recept za mojstrovino, ki jo bom lahko scoprala s pomočjo epskega novega ribežna, vas bom pustila zdaj malo odcejati. Skuhala nisem ničesar pametnega, sem pa prepalamudila Otroka 3, da je pojedel malo jabolka, ker je bilo narezano na palčke. Se to šteje za recept? Se, kajne?

Kakorkoli že, ste opazili, kako je začelo listje na drevesih žolteti? Kratke hlače sem že trikrat spravila v izvensezonsko omaro, pa sem jih vsakič privlekla spet ven. Glede na koledar mi jih letos menda ne bo več treba velikokrat, čeprav na obstoj letnih časov več ne moreš ravno računati. Leto realno bolj delimo na sezono prehladnih obolenj zaradi hladnega vremena in sezono prehladnih obolenj zaradi klime, ki jo naštelaš na 17°C, da prideš živ in samo zmerno smrdeč in prešvican na cilj. Zdaj pa je tisti čas vmes, ko je vsepovprek prehlajeno iz obeh razlogov. Ker je zjutraj za plašč in šal, popoldne pa za lubenico in Kolpo. Dva od treh Otrok sta bila ta teden na bolniški vsak s svojo vročino. Otrok 1 je bil po treh dneh ko roža, šel v šolo in igral fuzbal. Glede na to, kako ognjevito se Otrok 3 pravkar meče po postelji in pretepa starejša brata, se bo najbrž tudi kmalu vrnil v varstvo vzgojno-izobraževalnega zavoda. Do naslednje viroze.

Še nedolgo nazaj sem bila vsa srečna, da sem na poti v službo in domov po radiu izvedela, kaj je novega na svetu. Nato sem spoznala, da me je želja minila, ker novega ni nič, če pa že je, ni skoraj nič veselega. Zato raje na novo odkrivam muziko, ki sem jo pred davnimi leti nehala poslušati, da mi socialna ne bi odpeljala otrok. Dobra je tudi, ker mi v težkih trenutkih za volanom lahko nadomesti kavo.

Moj tokratni zapis je spet nekoliko krajši. Pisala sem ga približno tri ure. Vmes sem morala igrati na ksilofon, rešiti tri prepire (no, vsaj vmešati sem se morala in ugotoviti, da so kot večina bratskih prepirov v zgodovini, nerešljivi), pogledati kaj je novega in triindvajsetkrat predvajati Kolesa na avtobusu se okrog vrte. Vem tudi, kaj je novega v uni spletni štacuni s cunjami, ki jo nekoliko prevečkrat okupiram. Ko se bo vreme zamenjalo, moram biti pripravljena. Ne vem, ali bi riskirala, da me morda lanska jopa ne bo grela tako kvalitetno, kot bi me najbrž nova. Ali pa riskiram sezonski prehlad.

Vir: https://www.facebook.com/nezaslisana/

Nezaslišana je ženska na sebi lasten, nefiltriran način, a z neskončno ljubeznijo in veliko humorja, ki je za to vse nujen. Obožuje besede v našem in v tujih jezikih, če pa ji kakšna manjka, si jo kar sama izmisli. Poganjajo jo dobre knjige, smeh, močna kava, želja po ustvarjanju in po dogodivščinah z možem in dvema otrokoma – v pričakovanju tretjega. Želi povedati tako kot je v resnici – razen, če se da narediti bolj smešno.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj