Na vsebino

Slovenski avto leta 2019

Bliža se konec leta. To pomeni, da se bliža izbor za slovenski avta leta (v nadaljevanju SAL) in da je v teku že predizbor za SAL. Če vas zanimajo kandidati, ki se potegujejo za ta naslov, predlagam da si jih pogledate kar na uradni spletni strani www.slovenskiavtoleta.si.

Moj lanjski favorit je bila Alfa Romeo Stelvio. Vendar pa je že sama misel, da bi slovenski narod za SAL izbral Alfo Romeo, absurdna, kaj šele, da bi se to dejansko zgodilo. Saj si ne upamo.

Če se ne spomnite kateri je aktualni SAL vam nihče ne bo zameril. Titulo SAL je lani že tretjič osvojil Volkswagen Polo, ki pa je avto, ki hitro potone v pozabo. Lahko bi rekli, da je navaden, brezvezen in morda celo nepošten, če se spomnimo diesel afere, ki jo je zakuhal Volkswagen. Ampak kljub temu je Polo zmagal.

Pravzaprav, če pomislim za nazaj, na izboru SAL, še nikoli ni zmagal moj favorit. Lahko bi rekli, da je moje mnenje drugačno, kot mnenje večine slovencev. Jaz razmišljam podobno, kot je razmišljal slovenski narod takoj po osamosvojitvi. Takrat smo si upali in na prvem izboru za SAL smo izbrali BMW serije 3 Coupe. Bravo.

Od takrat naprej BMW nikoli več ni osvojil naslova SAL in slovenci tudi nikoli več za SAL nismo izbrali Coupe-ja. Kaj se je zgodilo, da smo izgubili to drznost, ki smo jo imeli, kot nova država? Kaj se je zgodilo z nami, da za SAL izbiramo tako nezanimive avtomobile, kot je Volkswagen Polo?

Imamo 28 kandidatov za SAL 2019. Zanimivo je, da so med njimi kar štirje Audiji, trije BMWji in trije Mercedes-Benzi. To pomeni, da lahko več kot tretjino avtomobilov kar takoj izrišemo iz seznama, saj nimajo šans, da bi zmagali. Pravtako lahko iz seznama izbrišemo tudi dva Volvota. Sicer se res začneta s črko V, ampak vseeno nista Volkswagen.

Mojih top 5 za SAL 2019

Pri izločevanju kandidatov sem se najprej vprašal, v katerem izmed avtomobilov, ne bi želel, da me ljudje vidijo več kot enkrat. Na tem mestu takoj odpadejo vse nemške prestižne znamke s Volkswagnom vred. Morda me ne bi motilo le, če bi me videli v Mercedes-Benzu razreda X, ampak nisem še prepričan o tem. Sledili bi jim Citroen Berlingo, Honda CR-V, Hyundai Santa-fe, Jaguar E-pace, Kia Stinger, Mitsubishi Eclipse Cross, Opel Combo in Peugeot Rifter. Avtomobili, ki sem jih naštel mi preprosto niso všeč.

Iz seznama bi izločil še Seata Arono, ki je po videzu sodeč namenjena nežnejšemu spolu. Moški voznik mi nekako ne paše v ta avtomobil. Izločil bi tudi Nissana Leaf, ki mi po izgledu niti ni tako napačen, vendar pa ima preveč agresiven izraz, jaz pa agresije na cesti ne maram. Pravtako, bi iz seznama črtal Volvota XC40. Ne vem zakaj, ampak imam občutek, da si ta avto ne zasluži Volvotovega emblema.

V mojih top 5 so se uvrstili Dacia Duster, Ford Focus, Kia Ceed, Škoda Karoq in Volvo S60/V60. Moram reči, da sem zelo presenečen, da sta se poleg vseh prestižnih znamk, ki so v predizboru, v mojih top 5 uvrstila Dacia in Kia. Prav zanima me kateri izmed mojih top 5 avtomobilov se bodo dejansko uvrstili med top 5 v izboru za SAL 2019.

Omenil sem, da se mi zdi aktualni SAL nezanimiv in preveč navaden in zato bom poizkusil mojih top 5 avtomobilov iz izbora za SAL 2019 razvrstiti po dolgočasnosti. To pomeni, da bo najmanj dolgočasen avtomobil iz izbora, hkrati tudi moj favorit za SAL 2019.

Za mesto najbolj dolgočasnega izmed petih, sem se odločal med Kio Ceed in Škodo Karoq. Na koncu sem se odločil, da je najbolj dolgočasna Kia Ceed. Škoda Karoq je zavzela drugo mesto predvsem zato, ker ima podvozje bolj dvignjena od tal kot Kia, kar omogoča več svobode v vožnji po terenu. Daleč od tega, da bi bila Škoda Karoq primerna za vožnjo po težkem terenu, vendar kljub temu lahko z njo pridemo dlje in višje kot s Kio.

Na tretjem mestu moje lestvice dolgočasnosti se je znašel Ford Focus, kar je še eno veliko presenečenje zame. Presenečen sem namreč, kako visoko je po mojem seznamu prilezla Dacia Duster. Sicer pa moram priznati, da je nova Dacia Duster, oblikovno zelo posrečen avtomobil in je tudi bolj všečna od marsikaterega avtomobila višjega cenovnega razreda. Manj je več bi lahko rekli.

Kateri je moj favorit za SAL 2019?

No in končno smo prišli do mojega favorita. To je Volvo S60/V60 in strinjamo se lahko, da avto nikakor ni dolgočasen. Ravno nasprotno. Morda so njegove linije preveč agresivne za moj okus, vendar pa njegovo ostro zunanjost odtehtajo mehke linije v notranjosti, ki je tudi najlepša notranjost izmed vseh v letošnjem izboru. Še posebej tista v kombinaciji z bež usnjem. Po mojem mneju je Volvo S60/V60 res najboljši kandidat za SAL 2019, vendar po se po vsej verjetnosti to ne bo zgodilo. Zakaj ne? Ker si ne upamo.

Najbolj razočaran pa bom, če bomo slovenci za SAL 2019 izbrali Volkswagen T-roca. Avto me nikakor ne prepriča in ga ne razumem. Tudi naveličan sem že teh Volkswagnov, saj so že devetkrat zmagali na izboru za SAL.

Povedati moram še, da nobenega izmed avtov nisem preizkusil in mnogih še niti nisem videl v živo. Moj izbor za SAL 2019 sem naredil na enak način. kot boste to naredili vi. Po občutku. Bi se pa po vsej verjetnosti moja lestvica nekoliko spremenila, če bi dejansko imel možnost vse avte preizkusiti. Je pa tudi res, da marsikaterega izmed avtomobilov niti ne želim preizkusiti, saj je že prvi vtis naredil svoje.

Tako. Zdaj samo še glasujem za mojega favorita in počakam na rezultate. Za kateri avtomobil pa boste glasovali vi?

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj