Na vsebino

Specialni Playboy

Koliko izvodov revije Playboy ste v svojem življenju že kupili? Če ste ženska verjetno nobene, če ste moški kakšno več, ali pa ste morda celo na revijo naročeni. Jaz sem kupil točno 2 izvoda. Prelistal sem jih več, vendar kupil sem dva. Od tega je bil en Hrvaški in drugi Slovenski.

Načeloma mi revija Playboy, kot tudi druge revije niso všeč. Reklama do rokleme in ko prebereš kakšen članek, na koncu ugotoviš da ti zopet hočejo nekaj prodati. Ampak očitno to tako gre in brez reklam tudi revij ne bi bilo.

Človek bi mislil, da se v reviji Playboy vse vrti okrog pomanjkljivo oblečenih dekletih, vendar se ne. V Playboyu se najde vse od ur, avtomobilov, motociklov, jaht in tako dalje. Več let sem bil naročen na revijo HIŠE, vendar v njej nikoli nisem našel ne fotografij deklet, ne člankov o avtomobilih in ne o dragih urah.

V preteklem tednu je izšel slovenski Playboy Special. Tega niti ne bi vedel, če ne bi na instagramu spremljal Aleša Bravničarja, ki je že vrsto let Playboyev uradni fotograf. Ta specialni Playboy je posvečen prav njemu in slovenskim dekletom, ki jih je sam fotografiral.

Še nikoli nisem prelistal specialnega Playboya in zato me je zamikalo, da bi ga imel. Na nek način gre za zbirateljsko revijo, ki bo z leti vse bolj zanimiva. Nakup revije se morda zdi res zelo enostavna stvar, vendar v mojem primeru ni bilo tako.

Preden sem kupil Playboya, so mi šle po glavi različne misli. Glavni dve misli sta bili, kakšen svet bom s tem podpiral in kakšno sporočilo bom dal moji hčerki. Sicer je še dojenček in nima pojma o čem se gre, vendar enkrat bo večja in po pomoti bo Playboy lahko prišel v njene roke.

Kako bo ona razumela te slike pomanjkljivo oblečenih “popolnih” deklet? Bo morda to razumela kot nek vzorec kako mora sama izgledati in kaj družba od nje pričakuje? Bo mislila, da mora tako izgledati, če želi biti srečna? Na žalost je preveč deklet, ki se trudijo da bi izgledale kot nekdo drug. Naj bo to medijska osebnost ali pa dekle iz Playboya.

V revijah kot je Playboy je tudi veliko zavajanja ozirama prikrivanja resnice. Današnji računalniški programi nam omogočajo veliko stvari in obdelava fotografij ni nobena znanost več. Vsak otrok je že sposoben obdelati fotografijo ter iz nje odstraniti vse lepotne napake. Ni pa vsak otrok sposoben razumeti koliko škode lahko dolgoročno s tem naredi.

V preteklem tednu sem na radiju slišal izjavo neke priznane modne fotografinje. Povdarila je, kako veliko škodo je modna industija naredila in jo še vedno dela pri dekletih po svetu. Modna industrija postavlja zelo visoke standarde in dekleta, ki si želijo biti kot tista na modni pisti in v revijah, se pogosto znajdejo v težavah. Ali si želite podpirati takšno industrijo?

Po vsem tem silnem razmišljanju, sem revijo Playboy na koncu kupil. Zakaj? Zato, ker mi je naslovnica zelo všeč, zato ker sem ugotovil, da je v reviji zelo malo tekstovnega gradiva ter reklam, zato ker je revija resnično namenjena dekletom in Alešu Bravničarju in zato ker je Special.

Sam pri sebi sem zaključil, da svoje hčerke ne morem obvarovati pred našim, včasih zelo krutim, svetom. S tem ko bi jo poizkušal obvarovati, bi lahko na koncu naredil več škode kot koristi. Dejstvo je, da takšne stvari obstajajo in se jih ne da zatajiti. Prej ali slej pridemo v stik z njimi.

Vse kar lahko s partnerko narediva je, da najini hčerki poizkušava čim bolje razložiti stvari, ko bo prišel čas za to. Poizkušala ji bova razložiti, da je unikat, da nihče ne more bit takšen kot je ona in tudi, da ona ne more nikoli biti kot nekdo drug. Poiskušala ji bova razložiti, da bo srečo in zadovoljstvo vedno našla v svoji notranjosti in nikoli v svojem izgledu. Ne glede na to kako srečna izgledajo dekleta na fotografijah, je realnost velikokrat popolnoma drugačna

Vse stvari izvirajo iz zadovoljstva oziroma nezadovoljstva posameznikov. Tisti, ki je zadovoljen sam s sabo in s stvarmi okrog sebe nikoli ne bo imel težav s svojim izgledom in nikoli se ne bo trudil, da bi izgledal kot nekdo drug. Zadovoljni ljudje se po mojem mnenju ne ukvarjajo s svojim izgledmo, ne želijo drugim slabega in tudi niso nevoščljivi.

Skratka vse kar moramo našega otroka naučiti je, da bo znala biti v vsaki situaciji zadovolja. Če nam bo to uspelo, potem tudi jaz nikoli več ne bom imel razloga za nezadovoljstvo.

Po mojem mnenju, je žensko telo nekaj najlepšega kar lahko obstaja in kar je narava naredila. Zdaj ne govorim o “popolnih” dekletih iz Playboya, ampak o ženskah na sploh. Moja želja je, da bi bila naslednja izdaja Playboya special namenjena pravim dekletom in ne “popolnim” kot ponavadi. To bi bil Playboy brez Photoshopa, brez silikonov in brez vseh umetnih dodatkov. Takšno revijo bi brez težav prelistal s svojo hčerko, ko bo malo starejša.

Do takrat pa močno upam, da ji nihče za darilo ne bo prinesel Barbike.

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj