Na vsebino

Stvar navade

Kot sem se deset let za vsemi naučila zabavati, sem tudi en mesec za vsemi in koledarjem oblikovala novoletne zaobljube. Zaradi te izjemno pretkane poteze bom takoj boljša od tistih 60% ljudi (številka je izmišljena, op.a.), ki se bodo svojih zaobljub držali le nekje do sredine februarja. Ali pač?

Ne morem reči, da sem stopila na tehtnico, ki je pokazala neko magično številko, ki me je povsem iztirila in povzročila, da sem cel dopoldan jokala zaklenjena v kopalnici in preudarjala, kaj mi sploh še preostane od življenja. Ne, ko stopim na tehtnico, mi je precej jasno, kakšna številka me bo pogledala z ekrančka. In meni pravzaprav dol visi za te številke, bi se pa resnično rada izognila kupovanju novih hlač, kar bom morala pred vstopom v službo zagotovo storiti, če ne bom drastično spremenila svojih prehranjevalnih navad. Ker dosti raje kupujem knjige, sobne rastline in torbice.

Nasploh in zelo v grobem so moji plani nekako takšni:

  • Manj telefona, več knjig
  • Manj makaronov, več solate
  • Manj mesa, več stročnic
  • Sladkarije samo v soboto zvečer, ko me nihče ne gleda

Opremila sem se z vsemi napotki iz knjige Charlesa Duhigga Moč navade, ne bom vam jih napisala, preberite si knjigo, madonca. Ampak dobra navada naj bi sprožila domino efekt dobrih navad in pričakujem, da bo moje življenje kaj kmalu postalo sanjska zgodba o uspehu.

Kaj sem dejansko že začela izvajati? Ta teden sem vsak dopoldan, ko ima Otrok 3 malo daljšo rundo spanja, pospravila kuhinjsko mizo, si okoli vratu nadela šal, postavila na mizo flaško z vodo in torbico, ki je mnogo preveč nobel za moj življenjski slog in čirole čarole bum, to več ni kuhinjska miza, ampak moja pisarna. Zdaj imam uradne ure, lahko sprejemam stranke (ne, nimam strank) in ko sem tu, pišem. Zavedam se, da moram biti ekstremno efektivna, saj pri Otroku 3 »daljša runda spanja« pomeni 45 minut. Torej definitvno ni nobene kofe pavze med uradnimi urami, na vece ajde, naj mi bo. Telefona nimam pri roki, radio ne špila, le pomivalni stroj ima posebno dovoljenje za obratovanje.

Se kaj vidi, da se še vedno med pisanjem režim?

Vir: https://www.facebook.com/nezaslisana/

Nezaslišana je ženska na sebi lasten, nefiltriran način, a z neskončno ljubeznijo in veliko humorja, ki je za to vse nujen. Obožuje besede v našem in v tujih jezikih, če pa ji kakšna manjka, si jo kar sama izmisli. Poganjajo jo dobre knjige, smeh, močna kava, želja po ustvarjanju in po dogodivščinah z možem in dvema otrokoma – v pričakovanju tretjega. Želi povedati tako kot je v resnici – razen, če se da narediti bolj smešno.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj