Na vsebino

Ta veseli december

Vse skupaj se je začelo letos 25. novembra. 25. novembra!!!

Do božiča je še natanko en mesec v Sloveniji in po svetu pa je zavladala praznična nakupovalna norišnica. Norišnica imenovana Black Friday ali črni petek. Popusti do -30%, -40%, -50%, -60% celo -70%!!! Če pride do tako velikih popustov ... a se kdo vpraša kolikšna mora potem biti nabavna cena? In koliko od tega denarja prejme delavec? Sploh nočem razmišljati, koliko zaslužijo in pod kakšnimi pogoji delajo, ker so najverjetneje sramotni ... tam nekje daleč od nas, v Aziji ...

Ok, gremo nazaj. Norišnica. Še ena "krasna" kapitalistična pogruntavščina kako čim več prodati. In zares se veliko proda. Trgovski centri so bili tisti dan v Ljubljani nabito polni. Ponudba raznorazna. Celo nekateri dokaj uveljavljeni slovenski pevci so nastopali v centrih. Ljudje so imeli kruha in iger. Dobesedno! Za češnjo na tortici, je ljubljanski župan Zoran Janković ravno tisti dan prižgal lučke! Pazi, 25. novembra! Ljubljana je ta dan v centru mesta NABITA! Ljudje so kot sardele.

In zdaj malo matematike: lučke + black friday = totalni prometni kolaps.

Ljubljanske obvoznice niso mogle pogoltniti vseh jeklenih konjičkov, ki so rinili v prestolnico ...

Ta dan je bil v Črnomlju dobrodelni koncert za Dominika. Nekateri nastopajoči so komajda uspeli pravočasno priti na koncert.

Pa še malo nazaj. Kmalu po črnem petku je po Facebook-u zaokrožila fotografija cene enega kosa oblačil iz znane trgovine v Ljubljani, na kateri je bila cena prelepljena. Po novi "znižani" ceni si celo plačal več kot bi na običajen dan.

O tem kdaj so že začeli prodajati okraske in smrekice pa sploh ne bi ...

Kam je zginil božični duh? A sploh še obstaja? Kaj to je?
Meni je še vedno božič tisto, ko sedim na toplem pred televizijo. Jem mandarine. Pijem kuhano vino ali čaj. Gledam Kevina iz Sam doma. S sestro postavimo smrekico ... Čas za družino.

Pa ne glede na to če ga zares praznuješ ali ne, je to še vedno najlepši čas v letu. Ne dovolite da vam ga vzamejo.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj