Na vsebino

Učenje ni nikoli brez veze

Simbolna fotografija
Simbolna fotografija

Po pravici povedano še pred uro in pol nisem imel pojma o čem bom danes pisal. Še nikoli se mi ni zgodilo, da bi sedel pred “pisalnim strojem” in si belil glavo o čem za vraga naj pišem. Zgodilo se mi je že, da sem imel več tem in se nisem znal odločit katero naj izberem, ampak totalni blackout pa še ne.

In potem se je na vso srečo, po eni uri spanca, zbudila naša punca. Nič neobičajnega, saj je to standard preteklih nekaj dni. Malo je kriva povišana telesna temperatura, malo pa tudi debela luna. V glavnem bila je naspana in pripravljena na žur, mi stari pa ne najbolj.

Kaj narediti, da se ji bo čim prej začelo spati. Igre odpadejo, televizija prav tako, če bi šli z vozičkom ven pa tudi ne bi izgledalo. Edino kar nam je ostalo je učenje. Učenje je dolgočasno in še spanje je bolj zanimivo od učenja. Odločli smo se, da bomo vse take trenutke, ko naša punca ne bo mogla spat izkoristili za izobraževanje.

Ob tej ideji sem se spomnil na en primer mojega večernega učenje iz osnovne šole in danes bom pisal o tem. Mislim, da sem bil v šestem razredu, kar pomeni, da sem bil star okrog 11 let. Še ne dvanajstletniki takrat smo se soočali s povsem drugačnimi izzivi kot dvanajstletniki danes.

Izziv s katerim sem se jaz takrat soočal je bil kako izgleda golo žensko telo in kako izgledajo spolni odnosi. Vsak dvanajstletnik danes točno ve kje bo dobil informacijo ki jo išče, moja generacija pa takrat še ni poznala strica Googla. Takrat smo morali biti veliko bolj iznajdljivi.

Kot fant brez pametnega telefona in interneta ter neprimerne starosti, da bi kupil revijo za odrasle, nisem imel možnosti na pretek. So se pa v tistem času na televiziji vrteli erotični filmi in takrat je bila to zame edina možnost, da se informiram in podučim. Težava pa je bila, da so se takšni filmi predvajali ob polnoči ali še kasneje.

Nekega sobotnega večera sem se odločil, da si bom pogledal erotični film. Staršev seveda nisem prosil za dovoljenje, ker bi sigurno rekli ne. Ponavadi so ob tako poznih urah itak že spali, tako da v tem nisem videl težave. V posteljo sem šel ob enaki uri kot vsako običajno soboto, čeprav je bil plan, da ne zaspim. Moja največja težava pa je bila, kaj početi v tem času, dokler se erotični film ne začne.

Poleg vseh avtomobilističnih revij, ki sem jih takrat imel in bi jih lahko prebiral, sem se odločil, da se bom učil angleščino. To je bila zelo nenavadna odločitev zame. Več kot dve uri sem se pozno v noč učil angleščino in po vsem tem učenju sem se še izobraževal na področju spolnosti.

Zgodba po postane zanimiva šele v ponedeljek, ko sem bil pri pouku nenapovedano vprašan angleščino. Še nikoli pred tem in tudi nikoli po tem se ni zgodilo, da bi bil pri nenapovedanem spraševanju tako dobro pripravljen. Gledanje erotičnih filmov mi ni prišlo v navodo in se zato tudi sobotno učenje pozno v noč ni nadaljevalo. Vam pa povem, da bi bili starši dosti bolj zadovoljni, če se bi.

Tista sobota je bila ena izmed bolj poučnih sobot mojega življenja. Poleg tega, da sem dobil približen občutek kako potekajo stvari med moškim in žensko sem se naučil tudi malo angleščine. Sicer ni bilo za čisto petico, vendar pa itak vsi vemo, da petice ne prinašajo sreče.

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj