Na vsebino

Vampos a la playa

Naporen čas je. Komaj smo nehali jamrati, kakšno vreme je, smo morali začeti spet jamrati, kako je vroče.

Ampak res je vroče.

Kar poglejte si travo, ki se je iz protesta odločila, da ne bo več trava in je postala seno že med rastjo.

Delaj, kar želiš, trava, ne dovoli, da te kdo omejuje!

Ob takem vremenu je kar zaključiti s šolskim letom edino pametno. Hrvati bi odpovedali šolo že prejšnji teden, naši froci pa so vsega hudega vajeni in imajo lahko naravoslovne (pardon, »tehnične«) dni tudi na 30 in več. Tudi sama sem še iz generacije, ki je hodila v šolo peš, ko so padale gnojne vile, in celo brez stopnic dostopala z ulice Na bregu do Velikega mosta. Sej ne, takih generacij osnovnošolcev je še tudi za menoj mnogo, ampak slišim, da se bo to zdaj končalo.

Živim na pol v službi, na pol v Kolpi in se prehranjujem pretežno s pivo in sladoledom. Kdor vidi moj trebuh, to opazi. Moj trebuh vidi vsakodnevno šeststo petdeset otrok, sedemsto triindvajset odraslih in petindvajset psov na Kolpi.

Ko imaš otroke, hitro dojameš, da si boš moral zavoljo ljubega miru nadeti kopalke, čeprav nisi zadovoljen niti s prostranostjo telesne maščobe na svojem telesu, niti s stanjem svojih dlak, niti s tem, koliko od obojega pokrijejo tvoje lanske kopalke.

Ko malo razmisliš, pretehtaš in razsodiš glede nase, pa ugotoviš, da te pravzaprav nihče zares natančno ne gleda. Če prideš na plažo v kompletu s tremi otroki in pripadajočimi rokavčki in šlaufi (ahaha, razumeš), skoraj zagotovo ne. Ko prideš na plažo, slečeš zgornji sloj oblačil in smukneš v vodo, te na plaži ležeči narod pogleda samo toliko, da so ti fauš, ker je najboljši občutek, ko stopiš v vodo prvič in čutiš, kako ti reka odnaša kristale soli izpod pajsk.

[Razen, če si v bistvu lažem in v resnici ljudje obsojajoče in z gnusom v očeh zrejo v moje strije, jaz pa sem si govorim, da ne, ker mi je vroče in se hočem kopati. Ampak moje življenje bo dosti lepše v tej laži.]

Danes ne bom dolga. Nikoli baš nisem, ampak svoj računalnik bi z lahkoto uporabljala za učinkovit vir ogrevanja enodružinske hiše in te dni ne gojim pozitivnih čustev do virov ogrevanja. Imejte se lepo in pijte zadosti tekočine.

Vir: https://www.facebook.com/nezaslisana/

Nezaslišana je ženska na sebi lasten, nefiltriran način, a z neskončno ljubeznijo in veliko humorja, ki je za to vse nujen. Obožuje besede v našem in v tujih jezikih, če pa ji kakšna manjka, si jo kar sama izmisli. Poganjajo jo dobre knjige, smeh, močna kava, želja po ustvarjanju in po dogodivščinah z možem in dvema otrokoma – v pričakovanju tretjega. Želi povedati tako kot je v resnici – razen, če se da narediti bolj smešno.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj