Na vsebino

Zadrži zase

Vam je bilo že kdaj žal, da kakšnega mnenja niste mogli zadržati zase? Sicer se sliši zelo enostavno vendar vsi semo, da je včasih zelo zelo težko držati zaprt gobec.

Ne vem zakaj imamo ljudje to nagnjenje, da moramo vedno izraziti svoje mnenje. Nekateri bolj drugi manj, vendar v povprečju preveč. Enostavno se ne moremo biti tiho, kljub temu, da nekje v naši podzavesti vemo, da s pametovanjem ne bomo naredili čisto nič dobrega. Vse kar nam bo morda uspelo narediti je slaba volja.

Glede na to, da zelo radi delimo svoje mnenej pa zelo ne radi slišimo mnenje drugih o nas. Že iz tega razloga bi se morda lahko naslednjič vgriznili v jezik. Kot pravijo, ne delaj drugim stvari, za katere si ne želiš, da bi jih drugi deleli tebi. Najbolj pa smo občutlji na mnenje tistih, ki so nam blizu. Mnenje tistih za katere si želimo, da bi bili z nami zadovoljni in jih ne želimo pustiti razočarane.

Smo tudi zelo dobri generali po bitkah. Kadar se kakšna stvar sfiži znamo modrovati, kako se to nam ne bi moglo zgoditi, kako bi bilo potrebno zadeve bolje naštudirati, predvideti in tako naprej.

Kot da imamo mi, kadar neko stvar zafrknemo največjo željo poslušati nekoga, da nam drži pridigo o naših spodrsljajih. Vemo da smo ga pobiksali in zaradi tega se že sami počutimo dovolj slabo. Res pa ne rabimo, da nam o tem pametuje še nekdo drug in dodaja sol na rano.

Najslabše pa je, kadar nismo sposobni biti tiho, tudi ko nas vsi naši čuti prepričujejo v to. Ko vemo, da ni bilo nalašč in se morda celo zavedamo, da bi sami v dani situaciji naredili še slabše. Nikakor se ne moremo zadržati in če nam po nekem čudnem čudežu le uspe ostati tiho je govorica našega telesa tako močna, da vse buhne ven. Takrat se morda celo trudimo, da ne bi užalili ali prizadeli ogovorjenega, vendar naši občutki so premočni, da bi jih bili sposobni prikriti.

Morda se z leti naučimo obvladati, nadzorovati in prikrivati naše občutke ter prepoznavati situacije kdaj je naše mnenje zaželjeno in kdaj je bolje da smo tiho. Z leti se morda tudi naučimo oceniti, kakšen učinek bo imelo naše mnenje. Bomo s tem če ga izrazimo naredili kaj koristnega ali bo po temu škoda samo še večja in ustvarjeno še več slabe volje.

Še najlažje pa je zadržati mnenje zase kadar mnenja sploh nimamo. Najbolje bi bilo, če bi se ukvarjali sami s sabo in si začeli ustvarjati mnenje o drugih stvareh šele. ko bi nas nekdo za mnenje prosil.

Ampak kaj ko se je bistveno bolj zanimivo ukvarjati s težavami drugih kot pa z lastnimi.

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj