Na vsebino

2B z novim albumom Eksplozija emocij

Belokranjski dvojec 2B predstavlja novi album Eksplozija emocij na katerem je 10 avtorskih skladb. Album je dokaz, da se 2B nenehno razvijata in ustvarjata glasbo, ki je drugačna od vsega, kar smo slišali doslej. Gre za odlično mešanico plesnih ritmov in globokih, osebnih besedil, ki skupaj tvorijo nepozabno glasbeno izkušnjo. Te so mešanica elektro popa, s primesmi indie elektronike in deep housa, ki predstavlja njun unikaten električno-organski slog (#electricorganic), s katerim najbolj izražata svoja čustva in emocije.

"Album je za naju dosežena gora, ki sva jo hotela že nekaj časa preplezati. Odraža čustva in emocije, s katerimi sva se srečala na poti med samim procesom, hkrati pa tudi predstavlja uresničeno željo po tem, da ustvariva elektronski album, ki bo energičen in plesen, po drugi strani pa zelo izpoveden in globok. Zelo sva vesela, da nama je to tokrat tudi uspelo."

Album sta Gašper in Primož Mihelič predstavila 29. marca v ljubljanskem klubu Zorica, pred občinstvom, ki je z navdušenjem sprejelo njun novi izdelek in se prepustilo novi glasbi. Odigrala sta vseh deset skladb z novega albuma, poleg tega pa tudi nekaj svojih hitov, ki jih njuna publika že dobro pozna.

Z novim albumom 2B dokazujeta, da sta ne samo odlična glasbenika, ampak tudi ustvarjalca, ki si upata tvegati in eksperimentirati z novimi zvoki ter ustvariti nekaj edinstvenega in svežega, na slovenski glasbeni sceni. Vsekakor gre za album, ki ga ne smete zamuditi.

"Če se vrneva nazaj, v obdobje osnovne šole, kjer se je z glasbo vse nekako tudi začelo. Bil sem prvi Primožev distributer (smeh), že takrat je začel ustvarjati svojo avtorsko, elektronsko glasbo, ki sem jo jaz prodajal na kasetah, že takrat se mi je ta zvrst glasbe zdela nekaj posebnega in me je kasneje tudi zasvojila, da sem tudi sam začel tako razmišljati in ustvarjati, nadaljevati zgodbo, ki jo lahko danes slišite v 2B muziki," je povedal Gašper Mihelič.

Albuma nista izadla na navadnem nosilcu zvoka, temveč, na unikatnih trzalicah, na katerih je natisnjena QR koda, ki te pripelje do strani, kjer si lahko vse pesmi enostavno in hitro preneseš na svojo napravo.

"Odločila sva se, da bova ponudila nekaj novega, svežega in inovativnega, nekaj takega, kot je tudi album sam. Nekaj časa, sva razmišljala, kaj bi lahko naredila, da ne bo samo klasična izdaja, Gašper se je spomnil, da bi lahko album natisnila v obliki QR kode in to na trzalicah. Ideja se mi je takoj zdela super, zato sva to tudi naredila," je pojasnil Primož.

Dvojec 2B se v letošnjo pomlad in poletje odpravlja s svežim koncertnim repertoarjem in obljubljata da bo vsak njun koncert edinstvena Eksplozija Emocij! Datumi in lokacije koncertov bodo kmalu objavljeni na njuni spletni strani 2bband.si.

Album Eksplozija emocij je na voljo na vseh glasbenih platformah.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj