Na vsebino

ClaudiZu predstavlja najnovejši singel Rekel si

Belokranjska kantavtorica Klaudija Jaketič z umetniškim imenom ClaudiZu predstavlja svoj najnovejši singel Rekel si, za katerega je napisala tako glasbo kot besedilo.

Skladba je uglasbljeno obdobje življenjskih situacij, kjer naivno verjamemo v srečen razplet za oba vpletena. Že v letošnjem letu bo izšla na Klaudijinem debitantskem albumu, ki ga trenutno z ekipo odličnih glasbenikov snema v Beartracks Recording studiu v Kočevju.

ClaudiZu prihaja iz Učakocev pri Vinici in v svojih pesmih piše predvsem o ljubezni, odnosih ter življenju. Navdih za ustvarjanje črpa iz na videz preprostega vsakdana lastnih zgodb in zgodb tistih, ki so ji blizu. Prve avtorske pesmi je začela pisati tekom študija. Kasneje je sodelovala pri kočevski kompilaciji Kočevje špila in posnela prve studijske skladbe Tebi, ki te ni, Le misel in Tako malo.

Koncertne izkušnje je pridobila s sodelovanjem na kantavtorskem festivalu Kantfest 2021, Glasbenem prazniku v Piranu, kulturnem otoku na Majskih igrah v Ljubljani, Kavč festivalu 2022, Glasu mladih v Črnomlju, kjer je leta 2020 tudi zmagala, ter različnih priložnostnih nastopih. Snema svoj prvi avtorski album in sodeluje z različnimi glasbeniki. Pravi, da je v glasbi najpomembneje, da ulovimo in (za)čutimo ritem, kar je pa zelo podobno tudi z življenjem samim.

Skladbo Rekel si so ustvarili: Klaudija Jaketič – ClaudiZu (besedilo, glasba, vokal, kitara), Robi Bulešič (bobni), Gašper Oražem (spremljevalna kitara), Sebastjan Vukan (bas). Skladbo je posnel, zmiksal in post-produkcijsko obdelal Robi Bulešič (Beartracks Recording Studio).

Vir: https://www.youtube.com/watch?v=rR9ho3ZpiP0

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj