Na vsebino

Martina: Spekter

Samosvoja belokranjska pevka in avtorica Martina Mravinec Bohte, ki je pred dvema letoma stopila na samostojno glasbeno pot, predstavlja svojo novo pesem Spekter, ki ima tudi video podobo. Gre za Martinin tretji singel, ki napoveduje izid njenega prvega mini albuma. Ta bo luč sveta zagledal poleti prihodnje leto, na njem pa bodo vsi njeni dosedanji singli (Svila, Stereo, Spekter) in še nekaj novih pesmi. Album bo na svojstven način opeval vse naše čute (Svila je opevala dotik, Stereo sluh, Spekter pa vid, itn.), s katerimi podrobno zaznavamo svet.

Martina pa ni samo glasbenica, ampak tudi znanstvenica, zato se skozi svoje ustvarjanje večkrat dotakne tudi znanosti. Molekularna biologinja, ki dela na katedri za biokemijo ljubljanske Biotehniške fakultete, tako v znanosti, kot v glasbi preko raziskovanja v zakonitostih nenehno odkriva nekaj novega.

Martina je v preteklosti sodelovala z belokranjskima zasedbama 2B in Gogs, pred dvema letoma pa se je podala na samostojno glasbeno pot. Lani je izdala svojo prvo avtorsko skladbo Svila, sledil je Stereo, sedaj pa je tukaj najnovejši komad Spekter, ki ga je znova produciral Novomeščan Domen Bohte, s katerim sta si letos v Vinici obljubila večno zvestobo.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj