Na vsebino

Masayah postaja stalnica domače glasbene scene

Masayah, ki je pred vsega letom dni prestopila mejo od primorske nadarjene raperke do slovenske hiphop in R'n'B senzacije, je na letošnji podelitvi glasbenih nagrad Zlata piščal dobila ponovno potrditev, da je na pravi poti. Po lanski nagradi za 'novinko leta', je letos prejela kar dve nagradi, za album leta in pesem leta, oboje imenovano Zavedno.

"Sem izjemno presenečena in zelo vesela, saj je bila konkurenca, ki jo resnično cenim, zelo močna in sem si tak razplet lahko potiho samo želela. Me pa najbolj veseli to, da je moje delo prepoznano tudi v strokovnih krogih in da sem prejela ravno te dve nagradi, ki se nanašata neposredno na moje ustvarjanje. Vedno pravim, da so moje pesmi zrcalo moje osebnosti in dobiti nagrado za ta del Mie je izjemno," je izjavila velika zmagovalka po prejemu zlatih piščali.

Novinka torej ni več novinka, Masayah postaja ustaljeno ime na naši glasbeni sceni, ki postavlja smernice modernega hiphopa in R'n'B-ja, svoj glasbeni izraz pa vse bolj približuje pop žanru in s tem močno širi krog poslušalcev. Njena izjemna ustvarjalna moč in močna odrska pojavnost je dosegla tudi publiko izven naših meja, saj je nastopila na festivalih na Hrvaškem in v Srbiji, letos pa so jo povabili na festival Exit, kjer bo delila oder z največjimi regionalnimi glasbeniki.

Njen ustvarjalni proces se ne prekinja, te dni predstavlja novo skladbo z videospotom, ki nosi naslov Cigaret.

"Vsebina besedila je pravzaprav dialog med cigareto in mano, ki lirično govori o tem, da se moramo zazreti vase, si priznati kaj nas veže in s tem omejuje in da se moramo boriti s slabimi navadami ter s tem kdo smo in kaj nas označuje«, pravi Masayah o skladbi. V videospotu je skozi metafore prikazana ujetost in borba same s seboj in zaziranje vase. »Za snemanje smo si v predprodukciji vzeli dovolj časa, da smo vse načrtno pripravili in tudi vse datumsko uskladili, saj je bilo na setu trideset ljudi, ki so morali delovati kot celota. Menim, da nam je to uspelo več kot odlično. Seveda, ravno zaradi podrobnosti scenografije in kostumografije, ki ponazarjajo sporočilo besedila, bi si vsi želeli imeti na voljo več kot dva snemalna dneva, ampak je že dvodnevni set in dan za priprave ogromen finančni zalogaj za 23-letnega samostojnega artista. Resnično sem ponosna na celotno ekipo in na to, da smo sporočilnost in emotivnost same pesmi uspeli uprizoriti na tako realističen način in se s tem uspeli izogniti veliki količini računalniških obdelav v post produkciji. Hvala vsem, ki so bili del videospota in komada, s končnim izdelkom ne bi mogla biti bolj zadovoljna!"

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj