Na vsebino

Energični Sopranosi so jo dolgo čuvali

Foto: Sara Golob
Foto: Sara Golob

Energični Sopranosi predstavljajo novo pesem in videospot. Dolgo so jo čuvali, ker so čakali na pravi trenutek za Nekaj lepega, pesem, ki je skupini Sopranos pisana na kožo. Je energična, sončna in polna ljubezni.

Priljubljena skupina Sopranos, ki jo sestavljajo Alenka Husič, Iris Ošlaj, Aleš Zibelnik, Frenk Nova in Dejan Tabor, je v polnem zagonu. Potrebovali so čas, da so po izredno napornih dveh letih poiskali navdih za ustvarjanje, se zaprli v studio in se prepustili ustvarjanju nove pesmi.

V dobri družbi je vse lažje

"Vsi vemo, da v življenju pridejo tudi težki trenutki. Čeprav sami vsakodnevno zabavamo ljudi, se v takšnih trenutkih znajdemo tudi sami. Ampak ne glede na to, kaj se zgodi, smo skupaj, obkroženi z glasbo, najbolj srečni. Tukaj vedno najdemo toplo zavetje. Povsem dovolj nam je, da to srečo delimo naprej," pravijo Sopranosi, ob tem pa vam polagajo na srce: "Ljubezen se daje in živi, ujeti se je ne da."

Končno na morju

Alenka je ob izidu videospota vzhičeno povedala: "Snemanja spota za pesem Nekaj lepega sem se izredno veselila, ker smo končno snemali na morju. Piko na i so dodale prekrasne snemalne lokacije. Včasih je prav fino, da s Sopranosi nastopamo po toliko različnih lokacijah po Sloveniji in drugod, zato ideje, kje posneti videospot, še hitreje dežujejo."

Ker je bilo vreme v zadnjem obdobju zelo nepredvidljivo, sta bila Frenk in Aleš kot 'izkušena amaterska meteorolga' zadolžena, da izbereta dan snemanja. "Uspelo nam je z malo znanja, malo po čudežu, predvsem pa z močno voljo, da spot posnamemo, ne glede na vse prepreke. Na koncu je bilo kot naročeno - prekrasno in sončno," razkrije Frenk.

Hitri Frenk in Irisino otečeno oko

Med snemanjem videospota je prišlo do prav posebne pustolovščine. V enem od prizorov je Frenk sedel za volan Ford Raptorja (ASPC Drobnič), ki pa ga je bilo izjemno težko peljati počasi, ker je imel kar nekaj sopotnikov.

"Večkrat smo ga morali opomniti, da je treba iti počasneje. Vožnja z glasbo naglas, z vetrom v laseh in v odlični družbi je bila čisti užitek," navdušeno pripoveduje Iris, ki je imela po vožnji zaradi močnega vetra ali alergije na cvetni prah težave z otečenim očesom.

"Hvala bogu je imela vizažistka Tina Dervarič s seboj analgetik, ki je na srečo prijel, ko sem prišla na drugo lokacijo, kjer sem na plaži v Liscinih kopalkah snemala solo prizor. Si me predstavljate z otečenim očesom? Rešitev bi bila le še sončna očala."

Sopranosi so tokrat prvič sodelovali z uigranim dvojcem Nikolo in Davidom Janušićem, ki sta povezala sporočilo pesmi s poletnim melosom. Idealno kuliso dogajanja je pričarala Primorska.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj