Tokrat vas obveščamo o enkratnem športnem dogodku, ki povezuje dva sorodna naravna parka. Start kolesarske dirke 200 (bikepacking) milj po Sloveniji bo 4. septembra 2021 ob 00.01 uri v Krajinskem parku Goričko, v kraju Hodoš na tromeji Avstrije Madžarske in Slovenije; cilj pa v Šokčevem dvoru v Žuničih v Krajinskem parku Kolpa, kamor mora zadnji tekmovalec priti pred polnočjo (menda lahko prvega pričakujemo že ob 16. uri…).

Vsi, ki bi želeli pričakati vrhunske športnike ste vabljeni v Žuniče.

Promotor in glavni organizator Andrej Zaman nam je o tem posredoval obvestilo:

Bikepacking tekmovanje ''200 (bikepacking) milj po Sloveniji je zelo kratka kolesarska preizkušnja v organizaciji Športnega društva Bikepacking Slovenija, v kateri tekmovalci ne smejo imeti nobene pomoči kogarkoli, niti ne smejo voziti v zavetrju ali družbi kogarkoli, posebnost tega, za slovenske razmere nenavadnega tekmovanja pa je, da si med štartom in ciljem ter nekaj vmesnih obveznih točkah, tekmovalci sami pripravijo traso. Prav zaradi tega vsak tekmovalec prevozi različno število kilometrov, za prihod v cilj pa je na voljo 24 ur.

Letos bo med Hodošem na Goričkem in Žuniči v Beli krajini druga izvedba tega tekmovanja, lani je potekala med Šalovci na Goričkem in Ajdovščino na Primorskem. Z vsakoletnim spreminjanjem trase želimo organizatorji udeležencem pokazati čimveč lepot Slovenije, predvsem v krajih, ki jih večina pozna bolj slabo.

Udeležba je mednarodna, skupaj pa s 1000 km dolgo bikepacking dirko, imenovano 1000.si (bila je 24. junija 2021 in je prav tako vodila skozi Žuniče) šteje za Slovenski bikepacking izziv 2021.

Organizatorji želimo razvijati tovrsten način kolesarjenja, ki je v svetu že kar razvit, v Sloveniji pa mi orjemo ledino na tem področju, saj imamo veliko izkušenj z udeležbo na tovrstnih tekmovanjih po svetu, še zlasti predsednik našega društva, Andrej Zaman. Idej za novosti in izboljšave nam ne zmanjka in že za naslednje leto načrtujemo nekaj novosti.