Na vsebino

28. Razstava ovc in koz

4. jun ob 9:00

Prvo nedeljo v juniju se v prijetni senci lipovega parka v Semiču srečajo rejci drobnice iz vse Bele krajine. Na razstavo pripeljejo svoje trofejne živali, ki so prava paša za oči. Obiskovalci lahko spoznajo razne pasme ovac in koz, med katerimi je še posebej dragocena belokranjska pramenka, ena od slovenskih avtohtonih pasem ovac. Na prireditvi poteka ocenjevanje najlepšega rogovja ovna in kozla ter izbor najlepše in najplemenitejše živali. Izberejo tudi najboljšo jagenjčkovo pečenko, obiskovalcem pa so na voljo še razne druge mesne jedi. Pestra je tudi ponudba na stojnicah, na katerih belokranjski kmetje obiskovalcem nudijo kakovostne mlečne in mesne izdelke, med, številne zeliščne čaje in mazila ter privlačne izdelke domače obrti.

Društvo rejcev drobnice Bele krajine združuje rejce in ljubitelje ovac ter koz iz vseh treh belokranjskih občin. Vsakoletna razstava drobnice v Semiču je priložnost za njihovo druženje, izmenjavo izkušenj in za nakup domačih izdelkov, ki so delo pridnih belokranjskih rok. Ta dobro obiskana prireditev dokazuje, da obiskovalci resnično cenijo pridelke belokranjskega kmeta.

28. Razstava ovc in koz bo v nedeljo, 4. junija 2023, ob 9. uri pod lipov parkom pri gasilskem domu Semič.

Dobrodošli!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj