Na vsebino

50. obletnica pobratenja z občino Wagna

10. sep ob 10:00

V petek in soboto bomo slovesno obeležili in obnovili prijateljstvo in sodelovanje med občinami Wagna, Ronchi dei Legionari in Metlika, ki ga zaradi epidemije nismo mogli počastiti v zadnjih dveh letih. V letu 2020 je namreč minila 50. obletnica pobratenja z Občino Wagna.

V petek, 9. septembra 2022, bodo župani pobratenih občin v Kulturnem domu Metlika na svečani seji podpisali listino o obnovitvi medsebojnega prijateljstva in sodelovanja.

V soboto, 10. septembra 2022, ob 10. uri, vas lepo vabimo na Mestni trg na Festival pobratenja, na katerem bosta za naše prijatelje in za vse nas nastopili Metliška folklorna skupina Ivan Navratil in Mestna godba Metlika, dogajanje pa bodo popestrile še metliške igre brez meja s podelitvijo diplom zmagovalni »občinski« ekipi.

V ta namen bo od 6. do 13. ure popolna zapora Mestnega trga.

Prelomni dogodki 1. in 2. svetovne vojne so Wagno, Ronke in Metliko povezali v skupno zgodovinsko usodo in kasneje botrovali temu, da so se v bratstvo združila mesta treh različnih narodov iz treh različnih jezikovnih skupin. Dolgoletno prijateljstvo je med nami spletlo tesne medsebojne vezi.

Lepo vabljeni, da ga praznujete z nami.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.