Na vsebino

Boštjan Kavčič I Prehajanja

21. maj ob 19:00

Vabljeni na otvoritev samostojne kiparske razstave Boštjana Kavčiča z naslovom Prehajanja, ki bo na gradu Rajhenburg (Brestanica) ob 19. uri.

Boštjan Kavčič pripada srednji generaciji slovenskih umetnikov, ki so svojo umetniško pot začeli na ljubljanski likovni akademiji. V preteklosti se je vzporedno ukvarjal s kiparstvom, novimi mediji in družbeno angažiranimi projekti. Tudi v kontekstu nove razstave mu ni tuje sintetiziranje kiparstva in uporabnih predmetov ter njihovo umeščanje v historično arhitekturo.

Za razstavo na gradu Rajhenburg mu je izhodišče miselno-duhovnega procesa ponudila zgodovina grajskih prostorov, ki so močno obremenjeni s preteklimi tragičnimi dogodki. Avtor meni, da so zaradi njih naravni tokovi prostorov brestaniškega gradu zastali, zato jih bo s pomočjo elementov, ki označujejo naravne cikle, skušal postaviti v prvotno stanje. Razstava bo vabila obiskovalca, da s svojo intervencijo zaključi ustvarjalni proces in razmisli o razcepu, ki se je v sodobni družbi zgodil med bivanjskim in naravnim okoljem.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj