KONCERT 22.00/grajski atrij/ vstopnina 5 eur

BELOKRANJSKI VEČER

2B

Gašper in Primož svoje spevne melodije združujeta predvsem z elektro pop zvrstjo, v kateri sta našla svežo energijo in zagon. Prvo skladbo njune samostojne glasbene poti – »Najini koraki« – so mnoge radijske postaje prepoznale kot spremljevalko letošnje pomladi in jo sčasoma vzpostavile kot prikupen radijski hit. Na Melodijah morja in sonca 2019 sta presenetila s skladbo »Kot morje« in se po nastopu v svojo Belo krajino nepričakovano vrnila kot eden od treh nagrajencev Festivala.

PULOVER

Pulover je petčlanska črnomaljska glasbena skupina sestavljena po recepturi izkušenj in svežine. Igrani glasbeni izbor je koktajl bluesa, soula, jazza in popa, ki temelji na ženskem vokalu. Vsak član je pripeljal nekaj svojega. Širok izbor zvrsti težko definirajo drugače kot tako, da se imajo lepo in zabavajo. Zasedba je polna ustvarjalnih idej, delovne vneme in pozitivnih vibracij vedno v borbi proti velikem novodobnem zajedavcu z imenom čas. Po obdobju »coverjev« napovedujejo tudi avtorski del, le pustimo času čas. Moto skupine je: Nismo še rekli zadnje.

SIMPTOMI

Bend Simptomi je nastal leta 2017 in je sestavljen iz znanih dolenjskih glasbenikov. Močno verjamejo, da so posebne vrste osvežitev na slovenski sceni. Značilne kitare z rahlo balkanskim pridihom in izstopajoč vokal Belokranjke Martine Mravinec, publike ne pusti ravnodušne. Želijo si, da bi njihova energija in splošna vera v dobro glasbo obarvala ta sivi, turobni svet.

EMBARGO
Embargo je belokranjski rockovski kvartet, ki deluje od začetka leta 2019. Skupina preigrava izključno avtorsko glasbo. Njihova glasba še najbolj pripada žanru klasičnega rocka. Tu in tam pa jih zanese v blues rock. Skupina pri nastajanju in izvajanju glasbe ne uporablja sintetizatorjev, zvok skupine temelji na klasičnih rock instrumentih (el. kitara, bas, ter bobni). Band se v kratkem odpravlja v studio ter s tem napoveduje izdajo svojega prvega singla.

*Predprodaja vstopnic od 12. 8. 2019 v TIC Črnomelj