19. septembra bo vseslovenska prostovoljska akcija v organizaciji Slovenske filantropije ponovno povezala številne akterje po celi Sloveniji, letos še posebej z namenom prostovoljskega prispevka k ciljem trajnostnega razvoja.

Tudi Hiša Sadeži družbe Metlika bo v sodelovanju s Komunalo Metlika, Statusom d.o.o. Metlika ter zavodom Metlika prisostvovala akciji Dneva za spremembe.

Na Mestnem trgu, prizorišču Parkirnega dne, bomo imeli delavnico izdelovanja stvari za ponovno uporabo. Obiskovalci si bodo lahko ogledali nekaj zanimivih idej kaj se da ustvariti iz stvari, ki nam ležijo doma. Kako se iz odpadkov izdela pralna kuhinjska brisačka, gobica za pomivanje ali kozmetična blazinica pa si bodo lahko ogledali kar na mestu samem, saj bodo naše prostovoljke izdelavo tudi praktično prikazale.

Komunala Metlika bo na stojnici podajala informacije o pravilnem ločevanju odpadkov ter o pričetku zbiranja odpadnega jedilnega olja s katerim bodo pričeli v oktobru.

Status Metlika pa bo predstavil svojo stiskalnico Green Press, ki bistveno zmanjša volumen plastenk in pločevink, ki jih zavržemo.

Pridružite se nam na Dnevu za spremembe na Mestnem trgu v Metliki 19.9.2020 od 10.00 do 12.00. Lepo vabljeni!