Na vsebino

Delavnica za mlade: Zvočna terapija z Duškom - Zavod Metlika

Vsaka družba izraža svoje resnice na način, ki ga lahko njeni člani najlaže sprejemajo in razumejo. Če te resnice bolje pogledamo, vidimo, da učenja raznih tradicij sploh niso tako različna kot običajno mislimo. V vseh družbah najdemo podobne nauke in metode, bistvo vseh izgubljenih tradicij pa je nauk o moči Besede: o sposobnosti, da z zvokom, glasom in glasbo povzročamo spremembe v sebi.

Vse družbe, tradicije in religije so učile o magičnem in čudežnem. Prenašanje in razodevanje teh naukov je bila naloga posameznikov, ki so bili poučeni o naravnih in duhovnih zakonih vesolja. Ti svečeniki, svečenice ali magi-kakor so jih pač imenovali v njihovi družbi- so s tajnimi veščinami uporabe zvoka, glasbe in besed poučevali, zdravili iz razsvetljevali druge ljudi. Svoje besede so prepojili z močjo domišljije in glasbe. Z legendami, zgodbami, pesmimi in pesnitvami so premoščali različne načine življenja in razmišljanja, mi pa jih danes lahko zopet tako uporabimo.

Sveti zvok, naj si bo kot molitev, glasba, pesem, zaklinjanje ali mantra, je vitalna sila, ki prežema vse vidike stvarstva.

Zvok je vedno veljal za neposredno povezavo med človekom in božanskim. V vseh starodavnih šolah-misterijih so učence tako ali drugače učili, kako naj ga uporabljajo kot ustvarjalno in zdravilno silo. Zvok je najstarejša oblika zdravljenja in predstavlja pomemben del zgodnjih naukov Grkov, Kitajcev, Indijcev, Tibetancev, Egipčanov, Indijancev, Majev in Aztekov.

Razlika med večino zvokov vsakdanjega življenja in usmerjeno uporabo svetih zvokov je v tem, da prvi ustvarjajo neskladje, slednji pa harmonijo.

Zaradi boljše organizacije prijave zbiramo na [email protected].

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj