Na vsebino

Ej ti, si OK?

27. maj ob 17:00

Kaj bi storil/a, če vidiš kisel obraz prijatelja, sošolca, kolega s katerim si se še pred epidemijo smejal/a, igral/a in zdaj nima volje za nič in vse vidi črno? Če bi mu/ji rad/a pomagal/a vprašaj - EJ TI, SI OK?
Vsakokrat, ko te kdo to vpraša, morda ne odgovoriš iskreno, a življenje je veliko lažje, če lahko svoje težave zaupaš osebi, ki te zares posluša, tudi če zate nima nasveta. Pomisli kako je tebi, ko se počutiš na tleh in bi ti le ena prijazna beseda polepšala dan.

Na dogodku EJ TI, SI OK? bomo v četrtek 27.5. ob 17. uri na terasi hostla (bivši dijaški dom) v Črnomlju v sklopu Evropskega tedna mladih 2021 podrobneje predebatirali kakšne posledice ima epidemija na duševno zdravje mladih, kam se lahko obrneš na pomoč osebno in po telefonu in kako lahko ti pomagaš drugim.

Se sprašuješ kaj sploh je duševno zdravje? Sem spada pozitiven odnos do sebe in drugih, uspešno soočanje z izzivi, pozitivna samopodoba, visoko spoštovanje, občutek moči in optimizem ter sposobnost soočanja s težavami. Duševno ali mentalno zdravje pa je povezano z odnosi in se spreminja od pozitivnega do negativnega. Večina mladih stiske dobro prebrodi, vendar je ključnega pomena to, da posameznik v trenutku, ko se znajde v stiski, ve, kam se lahko obrne po pomoč.

Pridruži se nam, skupaj smo močnejši.

TELEFONI ZA POMOČ V STISKI
• Klic v duševni stiski - 01 520 99 00 (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj).
• Zaupna telefona Samarijan in Sopotnik 116 123 (24 ur/na dan, vsak dan).
• Društvo SoS telefon za ženske in otroke žrtve nasilja 080 11 55 (pon.-pet. med 12. in 22. uro; sob., ned., prazn. med 18. in 22. uro).
• TOM telefon za otroke in mladostnike 116 111 (vsak dan med 12. in 20. uro)
• spletna svetovalnica za mlade: www.tosemjaz.net

Dogodek organizira Mladinski center Bit v sklopu Evropskega tedna mladih 2021 #ETM21 z letošnjim sloganom »Prihodnost je v naših rokah«.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj