Na vsebino

Glasba skozi objektiv Draga Vovka, razstava

17. jun ob 19:00

Kulturni center Semič vas vabi na otvoritev razstave z naslovom “Glasba skozi objektiv Draga Vovka”, ki bo ob ob 19. uri v KC Semič.

Pol stoletja je že, odkar se Novomeščan Drago Vovk z glasbo ukvarja kot avtor zapisov in fotografij ter tudi kot avtor radijskih oddaj, na različne načine povezanih z glasbeno ustvarjalnostjo. Bil je sodelavec številnih domačih revij in časopisov, pripravljal in vodil je glasbene oddaje na Radiu Študent, Radiu Glas Ljubljane, Valu 202 in na Prvem programu Radia Slovenija. Kot organizator glasbenih prireditev, tako samostojno ali kot urednik za pop in jazz glasbo na Festivalu Ljubljana, je na naše koncertne odre pripeljal številne svetovne umetnike. Raziskoval je razvoj slovenske ljudske glasbe, številnih domačih in tujih glasbenih tradicij in jih na različne načine posredoval občinstvu. Nekatere slovenske glasbene umetnike je popeljal na evropske koncertne odre in festivale. Vsa z glasbo povezana dogajanja je beležil tudi kot fotograf in si ustvaril obsežen arhiv, ki si ga boste lahko ogledali tudi vi.

Dobrodošli!

Fotografija: Arhiv spletne strani Dolenjski list

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj