Na vsebino

Gledališki krožek v Metliki: Tehnična vaja (kostumi, scenski elementi, promet na odru)

Na Zavodu Metlika spodbujamo razvoj raznolikih kulturnih dejavnosti. Ker smo zaznali manjko na področju uprizoritvenih dejavnosti, organiziramo magičnih 7 gledaliških delavnic, namenjenih predvsem mladim, učencem zadnje triade, dijakom in študentom.

GLEDALIŠKE DELAVNICE – Kje živijo zgodbe?

Na posameznih srečanjih oziroma delavnicah bomo spoznali glavne prvine zgodbe in kako vse skupaj izraziti preko gledaliških prvin. S pomočjo gledališke pedagogike, improvizacijskih tehnik in različnih iger bomo raziskovali lik , zvok in gib – kdo v zgodbah nastopa, kakšna je primerna zvočna kulisa in kako vse skupaj povezati z gledališkim gibom. Kateri so tisti liki, s katerimi v zgodbah sočustvujemo, kdo so tisti liki s katerimi se povežemo, kateri so tisti, ki jih ne maramo in zakaj.

Zvok v pravljicah lahko nastopa kot spremljevalec, lahko pa je kot tak celo glavni junak, ki ga gibi še dodatno popestrijo.

O MENTORICI

Jasmina Bejtovič trenutno nastopa v igralskem ansamblu Šentjakobskega gledališča Ljubljana (Kokošji rod, Ljubljanski zmaj, za prijatelje Franci, Triko, Zlatko, Zoja in darila, Uscana vas, Navdihi…), članica je tudi v kulturnem društvu Franc Kotar Trzin (Pohujšanje v dolini Šmentforjanski), epizodno je nastopila v seriji Žlahtna štorija ter statirala v različnih produkcijah (med drugim celovečercu Inferno, režiserja V. Mordendorferja). V preteklosti je bila članic komornega pevskega zbora Vox Carniolus, pod vodstvom Michela Josie. Leta 2015 je pod okriljem Zveze prijateljev Mladine Moste Polje vodila poletne gledališke delavnice za otroke »NiJa!« ter vodila “Fajn teater!” – improvizatorsko skupino.

Na osnovni šoli Dob je od leta 2016 do leta 2020 vodila gledališki krožek za otroke stare 10 do 14 let. Od leta 2017 do 2022 je v Zavodu Azum vodila Mini dramsko šolo za najmlajše (starostna
skupina 3-8 let). V Mestnem muzeju je na njeno pobudo nastala muzejsko gledališka skupina Muzejska scena, katero vodi od leta 2020.

Pod njenim mentorstvom je nastalo več predstav: »Oh, ta dolgčas!«, »Leti, leti, leti!«, »Skrivno življenje čevljev«, »Peter Nos in zimski smeh«, »Turjaška Rozamunda«, «Pozor, hudobi na delu!«,
«Prepir v pravljičnem gozdu«, »Kje si, Uršika zala?«. Z zadnjo predstavo je krožek nastopil na Območnem srečanju otroških gledaliških skupin, s predstavo “Pozor, hudobi na delu!” pa se je gledališki krožek OŠ Dob udeležil Festivala za tretje življenjsko obdobje.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj